Sidor

torsdag, augusti 27, 2009

Ny dagiströja


Nu har jag precis varit och lämnat E på dagis. Denna vecka är det inskolning på hennes nya dagis och det går jättebra. Dagen till ära hade hon en nya tröja på sig. Hon hade självklart även byxor även om dessa inte kommit på vid tiden för fotograferingen :). Dessvärre gick hon inte med på någon bild frånsett denna........

Tröjan ovan är ett första försök i ett "projekt" som jag håller på att jobba med. Tanken är att den ska vara lite längre i livet med en bredare mudd längst ned samt att den ska ha lite pösiga ärmar. Även på ärmarna ska det vara bred mudd.

Till första försöket har jag utgått ifrån denna. Dock har jag gjort tröjan rak istället för utställd samt förlängt ärmen. Applikationen har jag sytt på enligt Theas (Blomma åker vagn) underbara tutorial.


Mönster: Eget i storlek 98/104.
Tyg: Röd stretchfrotté från Mjukatyger, turkos mudd från Hem och Hobby samt material till applikationen från Bibbis textil.

Positivt: Mest nöjd är jag med färgkombinationen. Rött och turkos är otroligt fin tillsammans. Jag är även jättenöjd med tyget. Stretchfrotté är inget jag har sytt i tidigare, men frånsett att det skräpar ner så är det trevligt att jobba med. Denna frottén ropade jag dessutom in på Traderas för inget och det gör ju det hela ännu bättre :).

Negativt: Även om jag är nöjd med tröjan så blev den inte riktigt som jag tänkt mig. Armen blev inte tillräckligt "pösig", mest lång. Fast då har hon ju något att växa i :). Nästa gång ska jag göra ärmen något vidare nedtill och något kortare.
4 kommentarer:

  1. Jättesnygg tröja!! Settet i inlägget under är också superfint! Jättefina grejor du gör!

    SvaraRadera
  2. så mysigt och fint tröja, är det svårt med aplikationer, har aldrig gjord en, den sjärna sitter precis som det skal.

    SvaraRadera