Sidor

söndag, augusti 23, 2009

Och dagen bjuder på små härliga moln......men mest sol :).


Som jag lovade i förra inlägget så ska jag försöka blogga lite tätare varpå nästa plagg kommer redan nu. I förra veckan sydde jag molkläder av JNyDesigns underbara tyg till både E och S. Först ut blir E´s kreation bestående av tights och utställd t-shirt. Från början hade jag bara beställt bruna och turkosa moln, men efter att sett flera plagg i det rosa tyget på olika bloggar, blev det en kompletterande beställning. E blev överförtjust när hon såg det rosa tyget och har tjatat om ett plagg varenda gång hon varit uppe bland tygerna.


Tightsen är ett omarbetat mönster från Meedom. Jag har framförallt justerat midja och rumpmått, eftersom jag uppskattade att de skulle bli för mycket tyg där. Utöver detta har jag lagt till 7 cm på längden så att det blev ett upplägg. Upplägget har jag sytt upp med Cover prons tretrådiga täcksöm och använt avigsidan utåt.T-shirten är efter ett eget mönster där jag utgått från Welinders A-klänning. Dock har jag gjort om hela mönstret, så jag tror inte att det finns en linje som stämmer överens med originalet :). Även klänningen är uppsydd med Cover prons tretrådiga täcksöm.
Här kommer en livebild på E. Visst blev hon fin :).


Mönster: Tights enligt Meedom (storlek 98/104) med vissa justeringar. T-shirt enligt eget mönster i storlek 98/104.
Tyg: Turkost och rosa molntyg från JNyDesign. Vit mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Jag är SÅ nöjd med detta set. Tyget var underbart att sy i och man blir bara så glad när man ser de underbara färgerna. E ser ut som en liten karamell. När jag sa det till henne så skrattade hon och sa att jag inte fick äta upp henne :). Mönstret till tröjan blev jättebra. Jag tycker om när t-shirtar är lite utställda.
Positivt är även att det kommit en ny liten tjej till världen. Välkommen Lovis!!! Det ska bli toppen att få ta fram de små tjejmönstren igen :)

Negativt: Det enda negativa som jag kan komma på är att jag missbedömde dotterns midjemått, så att tightsen blev något stora i midjan.

2 kommentarer:

  1. Hon blev jättefin i sina kläder =)

    SvaraRadera
  2. söt tjej!, man kan aldrig få nog av molntyg, superfin match med turkos och rosa, faktiskt gulliga tillsammans eller bara för sig

    SvaraRadera