Sidor

måndag, augusti 22, 2011

Min första One-piece......


......men absolut inte min sista. Ella har redan beställt en (i rosa förstås), men för att uppfylla den önskan måste jag beställa lite tyg :D.


Denna är jag faktiskt lite extra stolt över eftersom jag ritat mönstret helt från grunden. Dessvärre blev det inte helt rätt från början, men istället blev det en rolig detalj. I ärlighetens namn är jag inte så jätteförtjust i dessa "teletubbis"-dräkter, men på mindre barn är det riktigt gulligt. Dessutom verkar det jätteskönt att bära dem. För att få bort "Tubbis"-känslan valde jag att göra en smalare modell. Tyget är ett collagetyg i jeansfärg som fått värma hyllan länge. Till detta valde jag stjärntyg och för att pigga upp det lite extra, en stjärnapplikation. Dragkedjan har jag sytt så att den går att dra igen ända upp i luvan. Detta var ganska pillig och jag valde att trockla ihop innan jag sydde, vilket jag är mycket säker på sparade mig en del fula ord :D.


Tyg: Collage i jeansfärg från Mjuka tyger samt röda stjärnjersey från JNyDesign.
Mönster: Eget i storlek 92/98

Positivt: Sigge blev jätteglad och ville ha sin nya "pyamas" direkt, vilket är ett gott betyg. Själv är jag ganska nöjd, om man nu får lov att säga det ;D.

16 kommentarer:

 1. Snygg!! Härligt med röda detaljerna. Jag är inte heller så förtjust i dessa plagg men bara jag slipper ha de på mig så syr jag de gärna ;)

  SvaraRadera
 2. Underbar!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig som den enda som inte sytt nån op, men snart faller jag för trycket :) Den här var ju jättesnygg!

  SvaraRadera
 4. Så snygg!! :) Det är min första gång här, du har en fin blogg! Hälsningar från Finland!

  SvaraRadera
 5. Är som Jenny å inte sytt någon än;) klippt ut 2 dock som legat sen i vintras haha...gillar din starkt, riktigt fin kombo! Det kommer ev bli en syhelg i Vaggeryd i oktober...skulle vara kul om du kom! Kan höra av mig när jag vet mer om du är intresserad? Kram

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg! Sant att det ser bättre ut med smal modell. En sån skulle jag gärna göra något tag.

  SvaraRadera
 7. Åh vad fint!! vad kostar en op??

  SvaraRadera
 8. Så fin! Ska snart göra min första OP till min 10 åring som beställt en för att gå och mysa i här hemma. Tycker som du att de är rätt fula men börjar faktiskt bli sugen på en själv:)) Jag lovar att inte gå utanför dörren med den om jag nu gör en till mig själv!:))

  SvaraRadera
 9. Snygg matchning med det röda till! Måste säga att jag gillar din lite smalare modell bättre än de vanliga. Har en 10-åring här hemma som önskar sig just en OP, kanske försöker även jag mig på att sy en. Inspirerad blev jag i alla fall nu!

  SvaraRadera
 10. Snygg! Är inte heller så förtjust i OP. Ja till små barn med blöja, men för alla som ska gå på toaletten verkar de så opraktiska (läs släpar i marken och blir smutsiga) Men fin är den hur som helst!

  SvaraRadera
 11. Hej igen:) datum spikat, et blir 22-23 okt. I Vaggeryd.

  SvaraRadera
 12. Så roligt att se dessa plagg nu på sybloggarna för det var inte längesen så visste jag inte ens att de fanns...=) Kommer nog oxå att försöka mig på det ngn gång för som du skriver så är det ju riktiga mysplagg för barnen. Din modell ser jättefin ut!

  SvaraRadera
 13. sjukt snygg! har klippt en hemma här till min tjej men...bävar för dragkedjan...ska samla kraft och sy snart!

  SvaraRadera
 14. Galet snygg. Ser väldigt mysig ut!

  SvaraRadera
 15. Ida@fridalius.se9 oktober 2011 20:11

  Om man vill beställa, vad skulle den kosta då?

  SvaraRadera