Sidor

lördag, mars 05, 2011

Frotté och volang......

Idag har vi varit ute och njutit av solen som skänk oss lite ny energi. Dock har det blåst en hel del här så trots solen har det varit kallt.

Eftersom jag börjar hoppas på en sommar även i år så får det bli ett somrigt inlägg. När jag fick beställningen till denna lilla tjejen fick jag helt fria tyglar. Mamman är en arbetskompis till mig och beställningen kom från min arbetsplats. Jag fick en summa att sy för och sedan fick jag välja fritt. Sådana beställningar är alltid extra kul eftersom det är så otroligt inspirerande.
Klänningen är sydd efter mitt vanliga singoallamönster gällande liv och ärm. Volangerna är tillklippta i ca 10 cm våder och fastsydda med min rynkpressarfot. Jag har sagt det för, men det är värt att upprepas. Resultatet blir så himla fint när man använder sig av en rynkpressarfot. Enda nackdelen är att klänningen inte gjorde sig helt rättvis på kortet :(

Mönster: Eget i storlek 80
Tyg: Röd stretchfrotté från Kameleontdesign

Positivt: Idag hamnar faktiskt kläder och tyger lite i skymundan eftersom jag måste hissa något helt annat nämligen ..........mina medförfattare och mig själv då vi fått våran artikel accepterad! För mig är detta mitt första pek som blivit antaget så det är lite extra. För er som inte riktigt hänger med på vad jag menar så kan jag kort säga att hissen är resultatet av >1 års hårt arbete för några sidor i en vetenskaplig tidsskrift :D

11 kommentarer:

 1. GRATTIS!!! Vad roligt för dig/er! Härlig klänning, riktigt söt. Nej, inga listor ute än men jag vet iallafall att Znok å mjukatyger kommer även en del av de jag beställer smyckesgrejer av:) Ska bli så spännnade, hoppas det blir riktigt lyckat!Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så söt klänning!
  Och grattis till artikeln, det måste vara en härlig känsla!
  Vi har också varit ute idag i solen och blåsten. Det var vågor i min varma choklad ;) Men härligt för den vinterbleka huden att få lite sol!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt klänning och grattis till pappret!!! Vet hur mycket tid det tar...

  SvaraRadera
 4. Grattis ! Så härligt att få lite kred för sitt arbete !
  Jättefin blev klänningen. Det blir lite extra med volanger ;)

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Klänningen är underbar!/Åsa

  SvaraRadera
 6. Då får vi allt hoppas på en livebild sen men jag tycker den ser underbart fin ut ändå på bilden :) Men jag förstår vad du menar.. konsten att få plagg rättvisa på bild är inte helt lätt!!

  SvaraRadera
 7. Grattis!
  Den lilla röda är ju supersöt :o)

  SvaraRadera
 8. Hej

  Superfin och somrig klänning, nu inväntar vi solen : )
  Rynkpressafot fick jag till som ett tillbehör men jag har inte hunnit testa den ännu, vet ärligt inte hur man gör?

  http://gobitsyr.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vilken fin blogg med så många fina, ser välsydda ut, gulliga och trevliga kläder du gör.
  Tackar för tipset var man kan hitta fina tyger. Syr mycket kläder till mitt lilla barnbarn. Det är ju så roligt!
  http://heltklaart.blogspot.com
  Hälsn.
  Anneli

  SvaraRadera