Sidor

fredag, juni 18, 2010

Vad gör man inte för sin barn.....


I onsdags kväll och igår var jag gräsänka då barn och sambo begett sig till stugan. Självklart passade jag på att sy så mycket som möjligt, eftersom jag valt att ta syledigt stora delar av min semester. Vi får väl se om jag klara det :D. I vilket falls om helst så ringde Ella på kvällen och längtade efter sin mamma. Under tiden vi pratade talade jag om att jag sytt nya kläder till henne och hon påpekade att hon mest tyckte om "midsommarklänningar" (en klänning som jag återkommer till i ett annat inlägg längre fram). Dessvärre var det inget sytt i den stilen och för att glädja min lilla tjej bestämde jag mig för att sy en "snurrkjol".....trots att jag inte hade något mönster samt att klockan var 21.00. Som tur var hittade jag en beskrivning hon Gekko (se här) om hur man ritade egna mönster och drog snabbt igång projektet. Jag hade ganska klart för mig hur jag ville att kjolen skulle se ut och vid 22- snåret var jag klar.

Mönster: Eget enligt Gekkos beskrivning i storlek 110.
Tyg: Småblommigt bomullstyg och rosa/vit-rutigt beck-och -bölja från Skroten samt vit mudd och lakansväv från Hem och Hobby. Spetsen är köpt på min lokala symaskinsaffär som har ett jättefint utbud av band och spets.

Positivt: Ella blev jätteglad och klädde på sig kjolen med en gång. De andra plaggen fick jag truga på henne :(. Dessvärre blev den lite stor i midjan, så det blir till att ändra. Funderar på att öppna och trä in redår i mudden. Är det någon där ute som har tips på hur man bör tänka vid val av midjemått när man sätter mudd? Hur lång mudd skulle du välja om midjemåttet ligger på 55 cm?

Ett extra plus är även att jag redan fått en beställning på en liknade kjol av mamma A som är mamma till Ellas bästis :D. Tänk vad söta de skall bli tillsammans.

Hoppas att ni alla får en bra helg. Jag hoppas att jag kan kika in på så många bloggar som möjligt på listan, men mitt bredband är så segt, så risken är att det inte går.

9 kommentarer:

  1. Det är inte alltid man lyckas sy rätt kläder till sina barn. Men den kjolen var verkligen söt.
    Jag är nyfiken på midsommar klänningen.

    Trevlig helg
    Mia

    SvaraRadera
  2. Finfin kjol!
    Jag ska sätta mig i helgen o göra mönster o sy en kjol till en nybliven 4-åring. Jag tänkte mudden då som till byxor. Då tar jag 3/4 av midjemåttet. Alltså skulle du ta 41-42 cm. Men det kanske inte stämmer när man gör kjol, utan bara byxor. Fast det borde ju funka. Ska hålla utkik här om du får nåt svar =)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Verkligen söt kjol! Har oxå tänkt testa en snurr kjol enligt det "receptet", när nu det ska bli av? Din verkar då ha gått raskt att fåt till och så härligt med en nöjd dotter och en kompis beställning:) Jag tycker alltid att det är svårt det där med måttet på mudden i midjan för det beror ju mycket på kvaliten på mudden oxå. Vet att Doris och Assar iaf har ett bra tips på hur man kan sy in resår i mudden.Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  4. Söt sommarkjol! Jag har sett här på din blogg de fina tårtorna du gjorde till Ellas födelsedagskalas. Tänkte göra något liknande till min dotter när hon fyller år snart. Har du stansat ut blommorna/stjärnorna med något litet ex pepparkaksmått? De är så otroligt fina båda två!

    SvaraRadera
  5. Det är så skönt när man lyckas göra de små liven glada ;o)

    SvaraRadera
  6. Jättefin!! Vad gör man inte för de små liven :-)?

    SvaraRadera
  7. Gillar din snurrkjol, sommrig och fin. Måste passa en liten tjej perfekt!Suveränt att få till något så fint på så kort tid, så dags på dygnet!

    SvaraRadera
  8. Visst är det underbart att få skapa till de små liven. Har de dessutom sagt vad de vill ha så är det ju ännu roligare. Då vet man att de kommer att använda det.

    SvaraRadera