Sidor

onsdag, juni 23, 2010

Första applagget från Krumelej

I fredags när jag kom hem från stugan var hela brevlådan full med härliga tyger. Dels hade jag fått de nya aptygerna från Mjuka tyger och dels matchande stretchfrotté. Jag slängde aporna i tvättmaskinen direkt och så fort jag slutat jobbet på måndagen satte jag saxen i det första tyget. Valet föll på tyget i lime med rosa apor, eftersom jag hade en bild av en klänning till Ella och där går ju som ni vet bara rosa hem :D.

Modellen är en A-klänning utan ärm. Mönstret har jag ritat med ursprung i Ottobres gratismönster för linne. Jag använde mig av överdelen på linne och gjorde klänningen ca 44 cm nertill. Halslinning och armringning är klippt utan sömsmån.
Den riktigt uppmärksamme (liksom Ella) ser att plagget inte har något Krumelej-märke, vilket beror på att de är helt slut. Tänk att jag redan gjort åt med 200 lappar :D.
Klänningen var klar redan igår, men eftersom jag och datorn varit åtskillda några dagar blir det först nu som den hamnar "på print".

Mönster: Kombination av Ottobres linnemönster i storlek 110 och eget val av vidd.
Tyg: Rosa och limegröna apor från Mjuka tyger med design av Johanna Ahlard samt cerise interlock från JNyDesign.

Positivt: Jag är barnsligt nöjd med denna. Modellen blev jättebra, sömnaden smidig och tyger är ju helt ljuvligt. Ella tog på sig den med en gång och sambon tyckte att den var jättehäftig. Vad mer kan man begära :D. Tack underbar Johanna för alla fina mönster du skapar. Syvärlden vore så tråkig utan dig! Tack även till Anna som trycker upp alla underbar tyger.

20 kommentarer:

 1. Så enkel och så snygg!

  SvaraRadera
 2. Så enkel och så snygg!

  SvaraRadera
 3. Så jättefin!! Kan tänka mig att Ella blev glad! Jättehärliga färger!

  SvaraRadera
 4. Så läcker! Å smart att "bara" förlänga gratismönstret på linne. Vad fint aptyget var uppsytt, jag som inte beställt nåt...hm...

  SvaraRadera
 5. Supersnygg! Förlängde du den 44 cm eller gjorde du den 44 cm bred längst ned? Jag är nog lite trög just nu ;)

  SvaraRadera
 6. Åh tack själv! Jag har inte fått mitt tyg än men det är på väg:) Jag älskar att se allt som sys, det är ju det som gör det så himla kul att rita! Kram och trevlig midsommar/Johanna

  SvaraRadera
 7. Supersöt! Såååå härligt tyg!

  SvaraRadera
 8. Din klänning är som vanligt jättefin!Dom starka färgerna är så himla läckra ihop och du gjorde ett bra val av klänningsmodell till tyget!

  SvaraRadera
 9. Superfin i sin enkelhet och vilket härligt glatt tyg! Väntar oxå ivrigt på lite apor men jag köpte inte den här färgen, skulle kanske ha gjort det? Men man kan ju inte ha allt, eller?:) Ha en trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 10. Ah underbart! Färgsprakande tyg och enkel snygg modell!

  SvaraRadera
 11. Åh, så snygg!! Tror den kommer att bli välanvänd! Kan bara hålla med om Johannas mönster :)

  SvaraRadera
 12. Supersnygg! Fin modell och härliga färger! Vill gärna se en livebild!

  SvaraRadera
 13. AH! Jäkligt snyggt om man får säga sådana ord...!! ;)

  SvaraRadera
 14. Så härlig! Detta är första plagget jag ser i aptyget. Synd att man inte har råd att köpa på sig alla nya fina tyger som kommer :-)

  SvaraRadera
 15. Superfint och tyget gör sig verkligen bra som kläder!

  SvaraRadera
 16. Underbar klänning!!! Kram.

  SvaraRadera
 17. Visst är det väl bra med grundmönster. Man kan mixtra lite som man vill. Jättesöt klänning.
  Vad använder du mest för tyg till kantbanden. Jag tycker att Stoff och Stils mudd drar ihop för mycket...
  Är inte riktigt överens med bandkantningen ännu. För lite träning, antagligen.

  ÖNSKAR ER EN RIKTIGT HÄRLIG MIDSOMMAR !

  SvaraRadera
 18. SuperDuperfin. Jag går bet på min coverpro. Syr t-shirts men de blir för tajta i halsen. Skippar sömnsmånen men det är inställningen på kantbandaren som inte funkar. Vad har du för spänning? Super tacksam för hjälp. Börjar bli dyrt att sy i dyra tyger som inte passar....

  SvaraRadera