Sidor

måndag, juni 14, 2010

Enkelt med behövligt....

Dagens plagg är inte något avancerat rent symässigt, men absolut något nödvändigt. Jag har märkt att min lilla Ella börjat dra iväg på längden.....eller så har jag tvättat alla tights för varmt :D.

Dessa är sydda efter mitt vanliga tightsmönster med extra "växa-tillägg". Tightsen är fållade nertill och i midjan med avigsidan på Cover prons trippelsöm. Jag har insett att jag gärna använder det på byxor, men det kan inte hjälpas, jag tycker att det är snyggt.

Mönster: Eget i storlek 104
Tyg: Rosa stjärnjersey från JNyDesign.

Positivt: Å ena sidan är jag nöjd med byxorna och älskar verkligen tyget. Jag hade beställt både lila, rosa och turkosa stjärnor, men har redan fått beställa mer. Detta måste ju tyda på att det är fler än jag som fallit för dessa tygerna.

Å andra sidan går jag och väntar på mina nya tyger med apor från Mjuka tyger. Jag har även beställt stretchfrotté från samma leverantör och jag är lika spänd som ett barn på julafton :D.

Negativt: Jag tycker verkligen att det är trist med denna punkten, men det kan inte hjälpas. Dessa tigtsen blev nämligen förstörda efter första användningen. Ella måste ha fastnat i något, för när jag tvättat byxorna upptäckte jag tre hål i bak på låren. Jag har försökt sy ihop dem, men självklart blir det inte lika fint. Dock tror jag inte att det syns när hon har klänningar och tunikor och det är ju vad hon använder mest.

10 kommentarer:

 1. Tights är både praktiskt och snyggt. Gillar också stjärnorna och håller med dig, sömmen är snygg!!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina tights! Synd att det redan blivit hål på dom :(

  SvaraRadera
 3. Det "enkla" måste oxå bli gjort ibland, men med alla fina färger och kombinationer du gör så lyfter du allt :o)

  SvaraRadera
 4. Vad snygga de blev! Jag älskar tyger med stjärnor! :-) Tråkigt att det gick hål på byxorna vid första användningen. Roligt att du vill delta i min tävling!

  SvaraRadera
 5. Jättefina tights i all enkelhet! Tyget och sömmarna gör verkligen det där lilla extra.

  SvaraRadera
 6. Jättefina, som allt annat du gör! Ser så proffsigt ut med sömmarna! Jag vill också ha en coverpro fast med nybyggt hus så har vi såå mycket annat att läga pengar på för tillfället :-(

  SvaraRadera
 7. Så snygga! Coversömmarna är nog läckra. Vad oturligt att det gick hål på dem, inte roligt då det är en del jobb med att sy något också. Men sånt händer ganska ofta, verkar det som :-/. Ett par tights som jag nyligen sydde åt Tuss fick stora grön gräsfläckar första gången de användes. Som tur var jag tillräckligt snabb med galltvålen, och av fläckarna syntes inte ett spår sen :-). Jag har för övrigt flyttat bloggadressen (men samma blogg annars), så om du vill titta in kan du följa min länk ovanom :-).

  SvaraRadera
 8. Hej, jag har nyss startat en bloggtävling där man har chansen att vinna ett valfritt smycke ifrån smycken4u.se. Jag har läst din blogg och tror att tävlningen kan passa dig. Vi erbjuder därför dig en chans att ta del av i vår unika tävling. För mer information besök http://karlekenssprak.se/vinn-ett-valfritt-smycke-fran-smycken4u-se.

  Fin blogg du har föresten.

  MVH Karl Jansson från karlekssprak.se.

  SvaraRadera
 9. Fina tights, så synd att de blev förstörda direkt:( Men som sagt, de går säkert att ha under tunikor och klänningar utan att någon lägger märke till lagningen! Kul att du vill vara med i min tävling!

  SvaraRadera
 10. Stjärntyget passar ju jättebra till tights. Snyggt! Sen är det ju alltid trist när de går hål på något man precis gjort klart.Då funkar ju klänning och tunika bra att dölja med!

  SvaraRadera