Sidor

tisdag, januari 12, 2010

Syskonbeställning


Först vill jag passa på att tacka för alla snälla kommentarer jag fick om Sigges tårta. Jag är bara en glad bakamatör (som ni kanske ser), men jag tycker att det är lite extra roligt att piffa till barnens tårtor. Om det är någon som vill ha mitt recept på sockerpastan så är det bara att höra av sig. Pastan har jag färgat med geléfärger som man kan köpa till en förhållandevis billig peng. Vill ni dock se några riktiga mästerverk så kolla in denna bloggen.


I förra veckan kunde jag äntligen stilla mitt dåliga samvete något, genom att leverera två klänningar till min arbetskompis K. Hon beställde dessa för några månader sedan, men eftersom jag var fullbokad fram till jul så hamnade hon på väntelistan. Nu när alla julklappar och andra beställningar var klara och jag tagit en liten paus med familjen, så var det dags att börja beta av väntelistan. Första plagget ut är en velourklänning som är en del i en syskonbeställning. Mamma K berättade att hennes stor dotter E är galen i lila och härligt nog hade jag fått hem en augergine-färgad velour från Mjuka Tyger. Självklart slog vi till på det :D.

Mönster: Eget i storlek 110.
Tyg: Lila velour från Mjuka Tyger samt rosa velour från Skroten.

Positivt: Det bästa betyget på ett plagg enligt mig är när barnen älskar dem och blir glada när de får dem. Mamma K berättade att E hade använt klänningen hela helgen......dag som natt. Det kallar jag ett gott betyg :D. Man blir så himla glad när man får barnens reaktioner återberättade för sig. Helst skulle jag ju vilja vara en liten fluga på väggen......

6 kommentarer:

 1. Snygg! Helt underbar nyans på det lila tyget, ser lite plommon ut.
  Den där sockerpastan låter intressant, men jag måste fråga en dum fråga, är det alltså det som är ovanpå kakan (alltså bilen, vägen m.m.) som består av sockerpasta eller är det det vita i kanterna?

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev, förstår att mottgaren blev nöjd:) Tycker oxå att det där med sockerpasta lät intressant, men vart hittar man gelé färg? Har aldrig hört talas om det:)

  SvaraRadera
 3. Jätte snygga!!
  Tack för mönstret det kom i går!!
  Toppen nu ska det sys, har du fått ditt??

  SvaraRadera
 4. Jättesöt modell, och fin applikation! Och tårtan och bakverken i inlägget nedan är ju helt fantastiska. Jag har liksom tummen mitt i handen när det kommer till köket....

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja ha receptet på sockerpasta, men om det innehåller nötter, så är det tyvärr inget för mej, pg.a. allergi. Det är liksom inte samma sak som marsipan?

  SvaraRadera
 6. Åh vad mycket fint du sytt på sistonde, jag har varit seg både med bloggande och bloggläsande tyvärr! Vilken läcker tårta du gjorde till Sigge!!!
  Och klänningen i detta inlägg blev så snygg!
  Jag har BF den 22:a Januari...ca 1 vecka kvar men det kan ju ske när som helst! =)

  SvaraRadera