Sidor

lördag, januari 09, 2010

Sigges 1-årstårta....


Idag har det varit släktkalas och som vanligt drog jag igång med ett litet bakprojekt. Sigge tycker att det är jätteroligt med bilar, så därför gjorde jag en rallytårta. Inspirationen har jag hämtat från nätet, men allt annat inklusive sockerpastan har jag gjort själv.


Jag gav mig även på ett försök att göra cupcakes. Jag har aldrig gjort detta förut, men blev så sugen när jag satt och bläddrade i Leilas bok som den snälla tomten kom med. Resultatet blev väl inte riktigt som Leilas...........men goda var de iallafall :D.
Låter man en treåring bestämma färger så blir det mycket rosa :D

11 kommentarer:

 1. Wow, vilken tårta! :-) Cup cakesen ser så läckra ut också. De passar så fint på det blå fatet. Här är det också bakverk på G, men virkade sådana!

  SvaraRadera
 2. Vilken tårta du har gjort =) Ska också ge mig på något extra till min tjejs kalas men här hemma är det bara prinsessor som gäller =)

  SvaraRadera
 3. Det kalaset skulle man ha varit med på! :-D

  SvaraRadera
 4. Jösses, vilken fin tårta!!! Den skulle min bilälskande som ha gillat skarpt! Vad duktig du är som ger dig på sånna mästerverk, var det svårt eller är du en mästare på att baka sedan innan?:)

  SvaraRadera
 5. Vad himla fint och mumsigt. Har aldrig vågat mig på sugarpaste hittills. Vad använde du för recept och har du några andra knep?

  SvaraRadera
 6. eey, vilken fin tårta!!

  SvaraRadera
 7. Wow! Jag älskar tårtan! Den hade min systerson gillat. Det ser ut som en sån BRIO bil. Så himla läckert! Har du blandat färgerna själv i marsipanen eller är det färdigköpt? /petra.h

  SvaraRadera
 8. blev så full i skratt när jag läste ditt inlägg...stod hela lördagsemå bakade cupcakes t gårdagens 1års kalas...komiskt! hoppas ni hade en trevlig fest! här vankas d barnkalas idag:)

  SvaraRadera
 9. Tack snälla Krumelej för receptet. Återkommer så snart jag provat, ser ju inte alltför komplicerat ut på pappret, men verklighet och teori går ju inte alltid ihop...

  SvaraRadera
 10. Vilken läcker tårta. -Den vill jag äta med pojken, sa min stora kille (3år) när han såg den ; ) Du frågade om kanelbullen, den var inte svår att göra. Jag tog lite på en höft. Sydde ihop en lång korv som jag stoppade lite löst med vadd. Sydde på en mörkare remsa som jag vek dubbel till fyllning inte riktigt hela vägen. Rullade ihop och fäste med små stygn. Sockret sydde jag med med lite grövre tråd. Hoppas det gick att förstod min beskrivning annars får du gärna höra av dig.

  SvaraRadera