Sidor

onsdag, januari 06, 2010

Blommor mitt i snön......


Idag känns det nästan lite konstigt att blogga om denna klänningen. Snön vräker ner (härligt), tempen visar på -11 och mannen är ute och gör ett hästjobb genom att skotta garageinfarten.


Den här klänningen klippte jag till i somras och sedan har den blivit liggande i "tillklippt-lådan". Varför vet jag faktiskt inte. Troligtvis har det kommit mycket annnat i vägen. Nu när Ella skulle få julklappar så tyckte jag att det var läge att göra klart den. Klänningen är sydd efter ett mönster från "Allt om handarbete", men som vanligt har jag gjort ganska många justeringar. Jag tycker t ex att måttet över axeln är något långt samt att det sluttar lite för mycket. Annars tycker jag att klänningen är söt och användbar sommartid som vintertid.

Mönster: Allt om handarbete nr 7 2008 i storlek 4 år.
Tyg: Grön interlock från JNyDesign samt mudd från Hem och Hobby.
Positivt: Ella blev faktiskt nöjd, trots att hon ofta meddelar att hon tycker om alla färger utom grön.....och hennes mamma som älskar grönt :D. Positivt är även att jag har tre tygpaket påväg in. Dels så kommer Johannas fordonstyg från Mjuka tyger, dels så kommer fynden jag gjorde innan jul då Anna på Mjuka tyger hade 30% på allt och dels så har jag beställt stjärnor, vågade ränder och nya moln från JNyDesign. Spännande!

7 kommentarer:

 1. Fasen vad läcker! Älskar färgerna. Vi behöver lite färgglatt nu när det är vinter och mörkt. /petra.h

  SvaraRadera
 2. jättesöt! härligt med vinter även i småland:)

  SvaraRadera
 3. Härlig klänning med fin applikation! Jag väntar oxå på tyger från samma ställen som du, det ska bli så spännande att se vad som blir sytt av dem både här och där:)

  SvaraRadera
 4. God fortsättnig på dig!!

  Jätte härlig klänning gillar dom klara färgerna!!
  Ingen fara med mönstret jag har inte lyckats få iväg ditt heller men ska försöka nu medans det har lungnat ner sig här hemma !!

  SvaraRadera
 5. Vad fin, och vad snyggt kantbanden satt..... Proffsigt verkligen!

  SvaraRadera
 6. Underbar sommarnostalgi mitt i vinterkylan. God fortsättning förresten...

  SvaraRadera
 7. Kanonfint! ibland är det enkla det som är snyggast!

  SvaraRadera