Sidor

torsdag, december 10, 2009

....och något till Ella


När jag satt och sydde på en beställning här om dagen satt Ella bredvid mig och tittade på. Helt plötsligt frågade hon om klänningen var till henne och det sved i hjärtat när jag fick säga att den inte var det. Då sa hon att hon ville att jag skulle sy något till henne. Självklart ville jag uppfylla den önskan och frågade vad hon ville ha och i vilket tyg. Valet av tyg föll på ett rosaprickigt velour, vilket jag inte är ett dugg förvånad över, eftersom hon bestämt talat om för mig att hon bara gillar rosa och lila. Det är tur att lilla Sigge kan väga upp allt detta rosa samt att jag har lite beställningar som INTE är rosa :). Plagget som önskades var en kjol och jag valde att prova ett nytt mönster som jag ritade av i somras. Kjolen är sydd i fyra våder och har resår i midjan.


Mönster: Allt om handarbete 2/2008.
Tyg: Velour från Hem och Hobby.

Positivt: Ella blev mycket nöjd när hon vaknade på morgonen och kjolen var klar. Självklart blev det dagisplagget för den dagen och hon var mycket stolt över att fröken hade sagt att den var fin. För min del så var kjolen jättelätt att sy och sömnaden flöt på fint.......så jag är nöjd :).
Idag har jag avslutat min sista julbeställning och det känns underbart. Eftersom vi varit sjuka allihopa så har jag varit lite rädd att jag ska åka på något som riktigt decka mig så att jag inte skulle hinna klart.

6 kommentarer:

 1. Jättefin blev den, modellen är ju så fin!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att Ella valde tyget, det är verkligen fint med prickarna. Snygg form på kjolen också! Här är också rosa populärt. Det är alltid gräl om vem som ska ha rosa plastgaffeln då vi ska äta (snart gömmer jag den!). Barnen får gärna ha rosa kläder, eller vilka färger de råkar gilla, men rosa overall har jag faktiskt fräckt nekat till, bara för att jag själv tycker det blir för enformigt.

  Det verkar gå i perioder med färgerna. Ett tag var det svart som gällde för Magge, ett tag var det lila. Tuss är ännu för liten för att bry sig så noga :-). Själv har jag också färgperioder :-).

  SvaraRadera
 3. Vilken fin kjol. Min lilla dam här hemma gillar oxå rosa. Och Pippi förståss....

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kjol, förstår att dottern är nöjd! Maila mig din adress så ska jag rita av mitt kjol mönster och skicka vid tillfälle. Går ju fort att rita av då det bara är två delar:)

  SvaraRadera
 5. Kanon söt! Har samma mönster liggandes här hemma å ha funderat på om det skulle användas nu till en julklapp å det får det nog allt göra så fint som det blev..om jag nu lyckas lika bra:)

  SvaraRadera
 6. Veldig fin fasong på skjørtet (kjolen)! Litt annerledes nå for tiden, men min absolutte favoritt.

  SvaraRadera