Sidor

måndag, december 21, 2009

Kusinbeställning


Ja, då var det dan, före dan, före dan, före dopparedan och här hemma är nedräkningen i full gång. Idag har jag tampats med en tjurig overlock, men tillslut ändå lyckats avslutat min sista julklapp. Är det någon som vet vad det beror på när overlocken ger hoppstygn? Själv har jag trätt om den FLERA gånger samt bytt nålar.

Här kommer iallafall en rolig beställning i form av två matchande tunikor. Tunikorna skulle passa två kusiner, en 5 åring tjej samt en 6 eller om det var 7 månaders tjej. Mamma M ville ha ärmlösa tunikor och helst skulle de vara rosa. Sagt och gjort tog jag med mig alla mina tygprover och helt plötsligt hade hon ändrat sig till det turkosa molntyget :D. Dock fick det bli cerisa kantband till. Eftersom jag inte hade några ärmlösa tunikamönster så var det bara att knåpa ihop två stycken.

Mönster: Egna i storlek 110 och 74.
Tyg: Molntyg från JNyDesign samt mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Jag tycker att tunikorna blev jättesöta och jag kan riktigt se de två kusinerna busa runt i dem :D. Nu hoppas jag bara att de blir uppskattade julklappar. Nej, nu ska jag kolla igenom lite nya inlägg. Känner att jag ligger grymt efter med det.

6 kommentarer:

 1. Vad fina och sommriga de ser ut mitt i vintern! Härligt med cerise till det turkosa. Funderar starkt på att sy något "molnigt" plagg till ett tvillingpar som fyller 9år i början på januari. Om jag hinner mitt i allt jul och nyårs firande. Hoppas att du får en härlig jul!

  SvaraRadera
 2. Jättefina tunikor! Vad bra du fick till modellen. Riktigt snyggt med det cerisa till det turkosa!

  Jag hoppas få lite mer tid under helgdagarna att läsa ikapp blogginlägg, får väl se hur det går med det.

  Önskar dig också en God Jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fina och fin färgkombo. Min overlocker hoppar hejvilt om den tycker att det är för tjockt, eller om nålarna är böjda. Eller såklart om jag syr i nåt jättespeciellt fint tyg som jag inte kan köpa mer av, då tuggas och hoppas det ibland hejvilt....

  SvaraRadera
 4. Helt underbara! Färgkombon är grym!

  SvaraRadera
 5. Jätte härliga! God jul på dig!

  SvaraRadera
 6. såg precis att du frågat om kulkedjor...köper på metervara både i silver å silver plattering... så hur långa som helst:)

  SvaraRadera