Sidor

fredag, december 18, 2009

Tigrar och julgranar


Igår tog vi in granen. Jag vet att det är lite för tidigt, men det var enda chansen för att få in bilen i garaget :). Tanken var först att vi bara skulle ställa in granen och sätta i ljus utan att klä den, men det gick inte för Ella ville självklart klä den med en gång. Nu står den alltså klädd och den är SÅ fin. Kanske är den lite i bredaste laget, men å andra sidan får det ju plats mer julgranspynt i den :).

I övrigt så är det inte något direkt nytt som jag bloggar om. Återigen är det en djungelbeställning och denna gången var önskemålet att kantband och byxa skulle vara i turkost. Jag har sagt det förrut, men säger det igen att detta tyget är så häftigt eftersom plaggen blir så olika beroende på vad man matchar det med. Byxorna sydde jag med resår nedtill eftersom jag inte hade någon mudd som passade till 100%.

Mönster: Båda är egna i storlek 80.
Tyg: Djungeltyg från JNyDesign, turkos velour från Mjuka tyger samt mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Nu är jag så gott som klar med alla beställningar och julklappar. Det sista som skall bli klart är en "Belle"-klänning (Skönheten och odjuret) som Ella önskat sig. Jag har aldrig sytt några maskeradkläder, så vi får se om det ger blodad tand :).

Jag vill även passa på att tacka för alla snälla kommentarer jag får. Det värmer jättemycket i hjärtat och sporrar till ytterligare "stordåd" :D. Nu ska jag ta och kolla igenom Annas supererbjudande, samt lägga en liten beställning. Tyg kan man ju aldrig få för mycket av ;P.

6 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Här åker granen in imorgon eller på söndag :o) Det beror lite på när min pappa kommer med den = han är "granfixaren", enligt min dotter.
  (Men traditionen om att inte göra i ordning julskinkan förren kvällen före håller jag stenhårt på.)

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Håller med, djungeltyget passa så bra till en massa färger.

  Snyggt du fick till resåren i bensluten också.

  SvaraRadera
 3. De är så fina alla dina djungelset :-).
  Här får vi ännu vänta på granen till strax före jul, så jag hinner ännu tillverka lite julpynt innan det är dags.

  SvaraRadera
 4. Fint även fast jag sett det förr:)Ska bli spännande att se hur "Belle" klänningen kommer att se ut! När det gäller tyger så är väl enda problemet att det blir dyrt att handla allt fint man bara måste ha och när man ska hinna sy allt man vill:) Måste nog oxå beställa lite mer fast hyllorna är tämligen överfulla...

  SvaraRadera
 5. Åh ett jättefint set återigen! Färgerna är så härliga!

  SvaraRadera
 6. Jättefina kläder - som vanligt! Lycka till med Belle-klänningen , ska bli kul att se resultatet. Juliga hälsningar från ett snöigt Göteborg.

  SvaraRadera