Sidor

söndag, december 27, 2009

Julklapp till Emil.


Nu tänkte jag försöka med på ett nytt inlägg. Såg att det var ett tag sedan, men det blir nog lätt så i jultider :D. Jag hoppas att ni alla haft en lugn och skön ledighet med massor av familjegos och fina klappar. Själva hade vi julafton hemma hos oss med sammanlagt över 30 gäster under hela dagen. På förmiddagen hade jag min familj hemma med tomte, julmat och mys och på eftermiddagen hade vi M´s släkt här med upprepning av allt en gång till :D. Det hela gick faktiskt över förväntan, men man var allt lite sliten på kvällen när alla hade gått hem.

Setet ovan var en julklapp till lilla Emil, barnens kusin. Från början var det tänkt att tröjan skulle ha lång ärm, men tyvärr råkade jag beställa för lite tyg, eftersom tyget även skulle räcka till en likadant sett till Sigge. Sömnaden flöt på bra och jag tycker tyget är jättesött.

Mönster: Egna i storlek 80.

Tyg: Ooga booga samt brun velour från Mjuka tyger.

Positivt: Jag har fått en kantbandspressarfot och jag är SÅ lycklig (om man får citera Ferdinand)! Igår gjorde jag ett första försök på en provlapp och efter lite fixande och trixande så fick jag till det. Det blev hur proffsigt som helst och jag rusade ner för att visa sambon. Han tyckte självklart att det var jättefin, men var inte lika entusiastisk (vilket är fullt förståligt). Jag tog därför och ringde mamma, som är en hejare på att sy, och hon förstod min lycka precis.

7 kommentarer:

 1. Fint set! Jag gillar gröna muddtyget! Det är ju bara så roligt med nya sytillbehör, förstår att du är nöjd! Hur fungerar egentligen en kantbandspressarfot? Och passar en sådan enbart till coverlockar?
  Oj, så många ni var på julen! Säkert både roligt och livligt.

  SvaraRadera
 2. Emil, mamma och pappa är så nöjd med de fina kläderna!! det förra setet är en självklar favorit så fort vi ska iväg och visa upp oss ; ) Tack för en fantastisk jul med god mat,snäll tomte och bästa sällskapet! Massor med pussar, lillasyster

  SvaraRadera
 3. Fint set, förstår att mottagaren är nöjd! Oj, vilket stort gäng ni hade på besök på julafton! Låter både kul och jobbigt:)

  SvaraRadera
 4. Jättefint set!

  Oj, vilket julfirande med 30 gäster på samma dag!

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. hej!

  här fanns det otroligt fina grejjer:))

  hälsning
  erika

  SvaraRadera
 6. Här har du en till som förstår din lycka! :-)
  Jättefint set till Emil!

  SvaraRadera