Sidor

tisdag, december 29, 2009

Julklapp till min lilla prinsessa


Denna julklappen var inte alls tänkt att bli till och det var heller inte tänkt att jag skulle sy den. Tyget till denna klänningen införskaffades redan i somras och klänningen skulle sys av min mamma (som är en hejare på bal och festklänningar). Dessvärre blev mamma allvarligt sjuk och klänningen hamnade med all rätt på hyllan.


Något som dock inte hamnade på hyllan var Ellas minne av att mormor skulle sy en Belle-klänning. När det började närma sig jul så hörde jag och sambon henne berätta vid flera tillfällen att hon önskade sig en Belle-klänning.
-"För nu har jag en Askungenklänning och en Törnrosaklänning och en Snövitklänning, men ingen Belle-klänning".
Eftersom mamma inte hann eller orkade sy den till jul så bestämde jag mig för att göra ett försök. Jag fick låna ett mönster, men tyckte inte om det utan bestämde mig för att rita ett eget. Jag kollade dels på en av hennes köpa klänningar och dels utgick jag från henne t-shirtmönster.
Tyg och spets kommer från mammas gömmor (som är en enorm källa att ösa ur).
Sömnaden gick riktigt bra. Visste blev det lite sprättande på sina ställen, men det hade jag räknat med. Extra roligt var att få tillfälle att sy rullfåll, för det var något helt nytt för mig.

Mönster: Eget i storlek 104.
Tyg: "Krossad sammet" från Hem och Hobby, spets från mammas gömmor samt från "Pfaff-butiken" i Jönköping (en toppenaffär med en jättetrevlig ägarinna).


Positivt: Ella blev supernöjd och klänningen åkte på med en gång. Själv tyckte jag att det var riktigt kul, men kanske inget jag vill hålla på med dagligen. Fast det är klart, om Ella ber om en till så kommer jag ju att sy den :D.

Även små prinsessor blir trötta tillslut :D.

11 kommentarer:

 1. Underbar klänning! Förstår att din dotter blev jätte nöjd, min skulle helt klart älska den! Vad duktigt av dig att ge dig på ett sånt projekt utan mönster och allt. Hoppas att din mamma mår bättre. Ha ett gott slut och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Lyckliga tjejen!
  Min skrutta går o väntar o väntar. Hon har beställt en röd och jag gruvar mig, men måste ta tag i det bara det är klart i tvättstugan.

  God fortsättning och sköt om dig och de dina.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att höra att det finns fler som måste ner i Disney-träsket ibland... :) Min dotter kan inte glömma att jag vid ett svagt ögonblick lovade henne en Ariel dräkt, med simfena och allt. Hmm...

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk klänning!
  Vad duktig du är!/Åsa

  SvaraRadera
 5. supersöt klänning å ella! Gott Nytt sy år:)

  SvaraRadera
 6. Vad söt hon blev. Jättefin klänning! /petra.h

  SvaraRadera
 7. Superfin! Bra jobbat!
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 8. Lylliga lilla prinsessa! Jättefin var det och så härligt att se en prinsessklänning som inte är rosa! JAg har en mönster som ligger här hemma och har så gjort i två år... :-( Kanske var det den här knuffen jag behövde! :-)

  SvaraRadera
 9. Jag kan tro att E blev glad över den fina klänningen! Vilka fina detaljer. Kantbandspressare verkar vara smart, kollade på Geckos blogg. Men inga köp på ett tag för mej, jag ska bekanta mej med min nya julklappssymaskin först för ett tag framåt :-).

  SvaraRadera
 10. Såklart hon blev nöjd med denna fina klänning!! superfin!

  SvaraRadera
 11. UNDERBAR! Jag önskar att jag hade kunnat frossa i såna här kläder när jag var liten...

  SvaraRadera