Sidor

tisdag, oktober 13, 2009

Här kommer lite stjärnglans


Här kommer ett plagg som gick hem hos E med en gång. Så fort hon fick se den ville hon ha på sig den och jag fick be henne RIKTIGT snällt att ta av den för fotografering :). Mönstret till denna har sina grunder i en klänning som jag ritade till kusinens 2-årskalas (denna). Innan lilla Tuva fick presenten så fick E prova den så att jag fick se att halslinningen var ok. Klänningen satt jättebra även på E, trots den något tight. Till denna t-shirten ville jag ha en smalare variant och kom då att tänka på klänning. Använde därför mönstret som det var men kortade det och breddade det något. Tygvalet föll på ett rosa stjärntyg från JNydesign, som legat och väntat på mig i hyllan ganska länge. Som en extra detalj sydde jag i en turkos del på bakstycket. Jag tycker att det blev ganska effektfullt och även min kära sambo (M) kommenterade detta.Positivt: Eget i storlek 104.
Tyg: Rosa stjärnor från JNyDesign samt mudd från Hem & Hobby.

Positivt: Jag är rikigt nöjd med denna och ännu gladare blir man ju när E älskar den. Jag är även jätteglad att jag gjort ett mönster som är lite mer slimmat. Jag upplever att många kommersiella mönster är ganska breda och har man en tunn tjej så vill man ju att plaggen ska sitta snyggt. Här nedan poserar hon :)


Negativt: Till nästa gång (vilket det absolut kommer att bli) ska jag bredda ärmarna lite. De blev lite i smalaste laget, men E har inte klagat. Sedan blir det nog att göra halsringningen lite större. Jag tycker att det är ganska svårt att veta hur mycket man skall ringa dem. Man vill ju gärna att barnen ska få dem över huvudet, men samtidigt vill man inte att de skall hänga. Någon som har några tips? Lite synd är även att det är så svårt att återge färgerna på kort.

9 kommentarer:

 1. Vad fint det blev med det turkosa till det rosa! Kul detalj bak oxå! Har tyvärr inget tips ang halsringningen, tycker själv det är svårt att veta. För mig blir den gärna lite tight att få över huvudet men bättre det än att halsen blir för vid...

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Och ännu snyggare på!
  Inget tips gällande halslinning, mina brukar också bli tighta...

  SvaraRadera
 3. vad snyggt den satt på! Förstår att hon tyckte om den!

  SvaraRadera
 4. Superfin tröja! Den var jättefin på. /petra.h

  SvaraRadera
 5. Superfin tröja! Det jag brukar göra med halsringningen är väl bara att snäva in den när man kantar den. Alltså korta ner mudden lite extra. Då är ju ändå halsringningen lite större, men hålls ihop och känns tightare av att mudden drar ihop den.
  Känner att klockan är nog lite för mycket för att jag ska kunna förklara bättre... ;-)

  SvaraRadera
 6. Tröjan är jättefin, särskilt på din lilla tjej. Tyvärr har jag inga tips om ringningar, har inte sytt något tröja sedan syslöjden...

  SvaraRadera
 7. Underbar!! Färgerna är klockrena!

  SvaraRadera