Sidor

söndag, augusti 09, 2009

Klänning till en liten 2-åring


Idag var det 2-årskalas för kusin Tuva. Jag hade bestämt att hon utöver lite leksaker skulle få en klänning. Tyget jag valde var ett grön och brunrandigt tyg som jag ropat in på Tradera. Tyget är helt underbart och har en otrolig lyster (vilket tyvärr inte syns på bilden). Ända in i det sista sydde jag för att få present klar och som alltid när det är lite bråttom så krånglade det. Klänning blev iallafall klar och jag tror att resultatet gick hem. Fick förresten min första förfrågan om jag syr på beställning idag under kalaset :).

Mönster: Eget i storlek 86/92
Tyg: Traderafynd samt mudd från Hem och Hobby.

Positivt:
Jag är jättenöjd med resultatet. Klänningen var skoj att sy och mönstret bra. Jag provade den på E och den satt jättebra (som tajtare variant) på henne med. Troligtvis blir det något liknade till henne också, men idag fick hon en annan klänning som jag återkommer med en annan gång.

Negativt:
Att det är svårt att få tryckknapparna att hålla. Jag tycker att de lossnar alldeles för lätt hur väl jag en monterar dem. Eventuellt beror problemet på för tjockt tyg, så nästa gång ska jag testa ett tunnare tyg på baksidan. Om det är någon som har något tips så tas det tacksamt emot.

1 kommentar:

  1. Å så söta de är!!! du är så duktig kära syster yster... själv kämpar jag på med Emils vimpel, känns som att den aldrig kommer att bli klar..

    Puss och kram

    SvaraRadera