Sidor

söndag, oktober 25, 2009

Ellas beställning

När jag och mina små troll var påväg till dagis för några veckor sedan fick jag en förfrågan av E ifall jag inte kunde sy en blommig klänning till henne. Självklart ville jag uppfylla hennes önskan, men hade inget blommigt tyg. Eftersom jag skulle till både Skroten och Syfestivalen helgen därpå bestämde jag mig för att hålla ögonen öppna efter just blommiga tyg. Som tur var gjorde jag ett fynd redan på Skroten och slog till direkt :). När jag kom hem fick jag som tur var godkänt av E och tyget hamnade i tvättmaskinen direkt.

Eftersom jag var sugen på att prova ett nytt "singoallamönster" bestämde jag mig för att detta var ett ypperligt tillfälle. Mönstret ritades av och klänningen/tunikan klipptes ut och syddes för omväxlings skull precis enligt mönstret :). Dock lade jag till ett par fickor fram, eftersom jag vet att det alltid går hem.


Mönster: Ottobre 6/2007
Tyg: Blommigt tyg från Skroten samt grön mudd från MG-tyger.

Positivt: Jag sydde klänningen på en kväll och E var mycket nöjd då hon vaknade nästa dag och upptäckte att den var färdig. Hon valde att ha den till dagis samma dag och det är ju alltid ett gott betyg. Jag är väldigt nöjd med mönstret och kommer absolut använda det igen.

Negativt: Trots att jag är nöjd med mönstret så skall jag minska på halsringningen fram till nästa klänning. Annars är det inte så mycket mer att klaga på :).

6 kommentarer:

  1. Söt klänning! Jag återkommer visst alltid hit så nu lägger jag till dig på min blogglista, hoppas det är ok?

    SvaraRadera
  2. Den blev jättesöt!! Extra fint med fickorna tycker jag!!

    SvaraRadera