Sidor

fredag, oktober 23, 2009

Andra delen i syskonbeställningen av pirater

Här kommer det andra syskonplagget. Detta är till lilla E och här låg önskemålet på en singoallatunika med pirater på livet och för mig valfritt tyg till ärmarna. Dessvärre eller kanske dessbättre hade jag inget mönster i storlek 86 så det var bara att skapa sig ett :).
När jag tidigare sytt singoallor har jag använt mig av kanaler med resår i, men den här gången valde jag att sy fast resåren. Inspirationen till att sy fast resåren fick jag hos Mysungar och jag kunde inte låta bli att fråga hur hon gick tillväga. Hon svarade både bra och snabbt och jag blev jätteglad att hon delade med sig av sina erfarenheter. Resultatet blev super och jag är SÅ nöjd. Tack så jättemycket för hjälpen!


Mönster: Eget i storlek 86.
Tyg: Johanna Ahlards pirater från Mjuka Tyger samt limegrön interlock från JNyDesign.

Positivt: Jag tycker att tunikan blev jättesöt även om den kanske mer går som klänning nu i början. Visst blev lilla E söt. Tack än en gång mamma J för att du låter mig använda dina söta barn som modeller :).
Negativt: Denna gången flöt allt smärtfritt och jag har inget att klaga på :).

5 kommentarer:

 1. Vad fin och vad bra det blev med resåren!

  SvaraRadera
 2. Så fin :o)
  Mitt ligger tyg ligger och väntar på att "bli godkänt" av min unga, men mycket bestämda dam :o)

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint det blev med fastsydd resår. Jag är inte så haj på singoallor, har bara sytt en till min systerdotter!! Den jag sydde hade kanal, det funkade väl, tyckte själva tunikan blev väl bred, ändå hade jag smalnat ner mönstret mycket!! Men dina blir jättefina!
  Tack för svaret ang. Lennartssons mönster.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Kul med priater till små tjejer också! Snygg blev den dessutom!

  SvaraRadera