Sidor

lördag, augusti 22, 2009

Mer sytt än bloggat


Nu tänkte jag uppdatera bloggen med ytterligare ett par plagg. Det är inte så att det varit helt lugnt på syfronten, däremot så jag jag varit lite lat med att blogga :). Detta kommer det nu att bli ändring på, så framöver blir det täta inlägg.

Först ut är en body och ett par hängselbyxor som jag sytt till min arbetskompis lilla Albin. Han kom till världen den 25 juli och igår fick vi äran att besöka underverket. Han var så söt och jag kan inte fatta att mina barn varit så små. Fast om man tänker efter så har de ju inte det, eftersom de nästan varit 4 kg eller mer när de kommit :).

Åter till plaggen. Eftersom jag var så säker på att det var en liten tjej som fanns i magen så hade jag redan i huvudet sytt en liten klänning, men där fick jag snabbt tänka om. Jag har länge varit sugen på att sy ett par hängselbyxor (efter att jag ritat av ett mönstret från Gynther) så därför föll valet på detta. Hängselbyxorna justerades något så att de blev något tightare. Jag lade även till två centimeter i benens innersömmar så att plagget blir smidigare vid blöjbyte.

När det gäller bodyn så var jag lite osäker eftersom mitt förra försök inte blev helt bra. Denna gången använde jag mig av ett annat mönster som jag justerade. Dels gjorde jag bodyn lite tightare och dels så blev bakstycket längre och framstycket kortare. S har en sådan body från Molo och jag älskar den.


Mönster: Justerade hängselbyxor i storlek 68 från "Børnetøj du selv kan sy 0-4 år" av Elsebeth Gynther samt justerad body från Ottobre nr 3/2004.
Tyg: Brunt molntyg från JNyDesign samt grön och brunrandig trikå från E-slöjd.

Positivt: Jag är så glad att jag fått ett bra bodymönster. Nu kommer det absolut att bli fler. Även mönstret till hängselbyxorna var bra och kommer att användas igen. Eventuellt kommer inte alla att få knäppning i grenen, för det innebar väldigt mycket jobb. Framöver tänkte jag även testa med mudd alternativt resår nertill.

Negativt: Inte så mycket faktiskt. Det skulle i sådana fall vara att dygnet inte har fler timmar, för jag har så många idéer i huvudet :).

2 kommentarer: