Sidor

torsdag, juni 25, 2009

Sol ute och sol inne......
Nu har vi fått se lilla Signe och hon var så söt. Massor med hår :). Mamma blev jätteglad för kläderna, men det dröjer nog ett tag innan de passar :). Man tycker att kläderna ser så små ut, men när man sedan ser bebisen så inser man hur små de egentligen är. Min lilla S såg helt plötsligt ganska stor ut.

Efter mitt lilla applikationsförsök så blev jag så sugen på att sy något plagg till E. Eftersom vädret varit så underbart den senaste tiden så bestämde jag mig för att det fick spegla applikationen på plagget :). E beställde en kjol och eftersom jag inte hade något mönster så gjorde mig ett eget med hjälp av en kjol från garderoben. Måste erkänna att jag sydde kjolen redan innan midsommar (har inte fått in den i bloggen än) så E hade den till dansen. Hon och kjolen sken ikapp med solen som för ovanligheten faktiskt sken under dansen.

Mönster: Eget stl 98.
Tyg: Turkos interlock från JNyDesign, vit muddväv från Hem & Hobby och gul stuv från mammas gömmor.

Positivt: Att kjolen blev så söt och att det var så underbart roligt att sy dit applikationen. Sedan är det härligt att gubben har semester samt att det verkar som om det det underbara vädret håller i. Härligt är också att jag förbokat Johannas underbara pirattyg från Mjuka tyger samt beställt ytterligare tyger av Jenny bla Ingrids husvagnssemster. Åh vad man ser fram emot leveranserna.

Negativt: Att jag snart står utan overlock eftersom mamma behöver sin nu. Har kollat runt lite på nätet och insett att jag faktiskt kan få en ny overlock (Pfaff Hobbylock 2.0) för samma pris som vissa på blocket begär för flera år gamla maskiner. Om det är någon som har erfarenhet av denna maskinen eller som kan tipsa om någon annan prisvärd så är jag mycket tacksam.
Sedan drömmer jag som många andra med mig om en coverlock, men det får vänta.....först behöver jag en overlock. Men man kan ju alltid drömma och önska sig :).

Glömde nästan att tacka syster Hanna för hjälpen med att fixan till mina foton så att kläderna mer kommer till sin rätt. Du är en pärla :).

2 kommentarer:

  1. Jättefin kjol! Man blir glad av den. :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan, tack:) Svar på din fråga: Apor Lejon kommer i slutet av augusti om tryckeriet är bra. Annars blir det byta av tryckeri och då kommer de nog senare. Men vi hoppas på slutet av augusti:)

    SvaraRadera