Sidor

torsdag, juni 11, 2009

Kläderna till Signe är klara


Otroligt nog blev det ganska mycket tid över igår. Mina älskade busungar kom i säng i tid och gubben var på personalfest :). Med gått mod och enorma förhoppningar bytte jag ut samtliga nålar till Schmetz och satte mig för att sy en provlapp. Efter mycket dragande i sömmen samt efter en tvåltvätt och ytterligare lite dragande bestämde jag mig för att lita på nålarna :). Det var så underbart att kunna sätta sig och sy igen. Denna gången blev det ytterligare en singoallaklänning och ett par byxor, fast denna gången var de inte till E utan till Signe. Jag valde turkos interlock samt turkosa hjärtan från JNyDesign. Storleken blev 62/68 så att hon har lite att växa i. Det är så tråkigt om de växer ur det för fort.

Jag hoppas att föräldrarna inte tycker att det är allt för flickigt eftersom jag förstått att mamman vill ha det unisex-betonat. Ärligt talat är jag faktiskt lite nervös eftersom detta är de första kläderna som jag sytt och ger bort. Vi får hålla tummarna att det faller dem i smaken. Jag tycker iallafall att det blev jättesött :). Jag är verkligen så glad att jag hann få en bit av det turkosa hjärttyget innan det tog slut hos Jenny.

Mönster singoallaklänning: Ulla Welinders mönster i storlek 62/68 ur boken "Sy og strik børnetøj 0-3 år" (2007)

Mönster byxa: Meedoms mönster för byxor form 1 (storlek 62) ur boken "Barnkläder : sy och sticka till barn 0-3 år" med justering av byxans vidd, samt mudd nedtill och linning.

Tyg: Turkos interlock samt tyg med turkosa hjärtan från JNyDesign.

Positivt: Att nålarna verkar fungera bra samt att kläderna till Signe blev SÅ söta. Är även glad över mailet från Jenny på JNyDesign där hon meddelade att molntyget hade anlänt till henne och att jag kanske kunde få det innan helgen :). Det kliar så i fingrarna att få sätta saxen i de nya tygerna, men det får vänta tills jag sytt klart de redan tillklippta kläderna. Sedan är det ju inte helt fel att gubben bara har 5 dagar kvar till sommarlovet. Det ska bli mysigt att ha HELA familjen hemma.

Negativt: Inget direkt. Jag är faktiskt väldigt nöjd med livet och kärleken :).
1 kommentar:

  1. Hejsan Krumelej, vilket fint namn:) Åh kul att du gillar valrossarna. Ja vi får väl hålla tummarna att det blir tryck av dem så småningom. Roligt att hitta hit:)

    SvaraRadera