Sidor

söndag, mars 18, 2012

Oj.....


....vad tiden runnit på. Inser att det nästan är en vecka sedan jag bloggade senast. Till mitt försvar får jag erkänna att jag sytt istället.......och denna gången har jag primärt sytt till mig själv. Visst är jag självisk. Det inledande plagget var ett par byxor och nu ett par veckor senare har det blivit tre par byxor och tre toppar :D. Ni som följer mig på FB har redan fått en Sneak peek på byxa nr 2 och tröja nr 1. Idag tänker jag dock visa upp denna veckas "kollektion" :D.

Byxorna är sydda efter eget mönster och är sydda i jeanstyg med stretch. Upptill har jag satt mudd med resår samt dragsko. Nedtill har jag att en lång mudd så att det blir mycket pös. Samtliga dekorsömmar har sytts med CP och de är vita för att synas riktigt ordentligen. Detaljerna på fickorna är ett vinyltryck som man stryker på med strykjärn. Visst är det en snygg detalj.......
Dessa byxor är sydda till mig själv, men jag kan skvallra om att jag fått min första beställningen på ett par likande fast med spetsdetaljer. Jag har själv ett par likadana som jag återkommer med framöver.....måste få sambon att fota mig först :D.


Tröjan är sydd i LiandLo´s randliga jersey med fuskskinnsapplikation i form av en stjärna. Över axlarna har jag sytt en detalj för att binda ihop det svarta i plagget.

Mönster: egna i stl XS/S
Tyg: Jeanstyg och mudd från Tygfabriken i Huskvarna, randig jersey från LiandLo, fuskskinn från Hem och Hobby.

Positivt: Det är så himla kul att sy vuxenkläder. Tidigare har jag varit så feg eftersom jag trott att det skulle vara så mycket svårare pga passformen. Nu är jag i alla fall jätteglad att jag tagit steget. I dagsläget kan jag ta beställningar på XS - M eftersom jag har mönster på dessa storlekar. Dock lovar jag att jobba fram de övriga storlekarna så ha tålamod. Jag vill ju att det skall bli riktigt bra från början :D.

7 kommentarer:

 1. Men vilken snygg kollektion du fått till! Och tack för din otroliga inspiration! Jag blir så sugen på att sy till mig själv! Och det står faktiskt en vårjacka på tur just nu! Men barnen är krassliga och allt tar sån evig tid.... Men snart kan jag oxå visa nått vuxenplagg....

  SvaraRadera
 2. Snyggt och vad kul att du börjat sy till dig själv tillslut :o)

  SvaraRadera
 3. Men så duktig du är jätte snyggt, roligt att få unna sig något själv också det är du värd =)

  SvaraRadera
 4. Hur snyggt som helst, lycka till med "vuxen" sömmnaden!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du sytt vuxet! Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 6. Suupersnyggt, det är roligt att se lite vuxenkläder emellanåt också, önskar jag hade tid och mod att sy mer till mig själv också!!!

  SvaraRadera