Sidor

torsdag, januari 13, 2011

Tunika omlott :D


Idag hade jag egentligen tänkt träna och arbeta av lite julmat, men istället fick jag ont i halsen :D. Ska man se något positivt i det hela (och det skall man ju) så hann jag ju skriva ett inlägg :D.

Dagens inlägg är ett plagg som landat hon lillkusin Alma. Almas mamma nämnde någon gång i höstas att hon älskade en omlott-tunika (ev från P op) som Alma hade. Tunikan var smidig att sätta på och hindrade inte sparkade ben. Sådana små kommentarer är jag inte se att lägga på minnet och när det blev dags för julklappar passade jag på :D.

Ursprunget ligger i min omlottbody där jag använt mig av överdelen som jag sedan ställt ut så att bodyn blev en tunika. På ursprungsmönstret har bodyn raglanärm, men eftersom jag ville ha vanlig skärning ritade jag till det istället. För att omlottskärningen inte skulle dela på sig satte jag dit sex tryckknappar. Ärmen har jag försett med en lång mudd som går att vika upp nu och därefter ner allt efter behov.

Mönster: Eget i storlek 74
Tyg: Cerisa jerseyapor från Mjuk Tyger, cerise interlock från JNyDesign samt cerise mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Jag är glad att mönstret blev bra och att tunikan passade. Inför version 2 skall jag eventuellt förlänga framstycken lite.

Mest positivt är dock att Ellas plaströrs-operation i tisdags gick bra. Hon var så himla duktig och fällde inte en enda tår. Nu hör hon betydligt bättre och undrar varför vi pratar så högt och varför vi har så högt ljud på TV och stereo :D.

18 kommentarer:

 1. Nä men vad söt!! Modellen blev jättesnygg! Vad himla duktig du är på att rita mönster!!
  Och vad bra att din dotters operation gick så bra och att hon hör så mycket bättre! Vad skönt det måste vara för henne.

  SvaraRadera
 2. Jättefin! som alla dina alster...

  SvaraRadera
 3. Skönt att Ellas operation gick bra...ja, måste vara skönt för henne nu! :)
  Jättesöt omlott-tunika!

  Hoppas att ditt halsont går över så att vi kan genomföra våra planer för söndag! :) ...det är ju riktiga virustider nu... :( Hoppas du slipper bli sjuk!
  Kram /Emma

  SvaraRadera
 4. Supergullig omlotttunika! Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Vad du är duktig som ritar egna mönster, jag tyckte verkligen om modellen på tunika! :)

  SvaraRadera
 6. Å., den var verkligen jättefin! Vilken snygg modell och fint med knapparna.

  SvaraRadera
 7. Jättefin tunika, jag gillar omlott!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Jättefin tunika-så härligt tyg! Och vad skönt att det gick bra med Ellas operation!!

  SvaraRadera
 9. Härlig tunika! En sån där färgkaramell man blir glad av och snygg modell också. Me like!

  SvaraRadera
 10. jättesnygg modell, du är verkligen duktig på att få till mönster till dina ideér!

  SvaraRadera
 11. Här smyger det fram design-talang, minsann ... Jättefin modell! Håller med alla föregående talare. Krya på dig, så vi får se mååååånga nya alster.
  Kramar / Mari

  SvaraRadera
 12. Så himla fin och vilken spännande modell!
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 13. Snygg modell och jätte härligt tyg =)

  SvaraRadera
 14. Jättefin! Härliga färger, nästan lite vår över den!

  SvaraRadera
 15. Mysig modell, blir säkert en favorit :)

  SvaraRadera
 16. Så fin, vilket lyckat mönster! Jag har haft en omlottstunika från POP till Tiril och den var verkligen en favorit. Är också sugen på att försöka mig på någon liknande...=)

  SvaraRadera
 17. Jättefin modell! Nu har jag ju tittat in här 100 gånger utan att kommentera detta inlägg kom jag på. Har bara blivit så att du är den första jag alltid går in på och sen beger mig vidare beroende på vilka som uppdaterat i din blogglista osv. Den skulle man va med i ;) Surfade runt och letade redigeringstips till bilderna, har du lagt ner det där med vit bakgrund till kläderna eller tyckte du det bara var krångligt? Jag har kommit på en hyffsat lätt tillvägagång, kika in på bloggen får du se! Ska ju snart va med i tidningen , då måste de ju se proffsigt ut!!

  SvaraRadera
 18. Ojdå, det visar på hur sällan jag hinner sitta och läsa bloggar numera, att jag visst råkat ge mitt inlägg samma titel som det du gjorde igår! Sorry, inte meningen att härmas:)

  SvaraRadera