Sidor

lördag, januari 08, 2011

Kusinvitamin......

Idag har vi firat Sigge som fyller två år idag. Jag kan inte fatta att min lilla, lilla bebis blivit en pojk. Fast det är klart....han kommer nog alltid vara min bebis :D.
Dagen har firats med kusinkalas, vilket innebär 7 vilda, sockerhöga barn i åldrarna 8 månader till 11 år. Det är festligt att se hur kul de kan ha tillsammans trots åldersskillnaden. Extra kul var att ha kusin Emil här. Övriga kusiner träffas ganska ofta, eftersom vi bor i samma stad, med Emil bor i Göteborg så det blir alldeles för sällan. Det är så himla synd för det skiljer bara två månader mellan Emil och Sigge och de har så kul varje gång de träffas.

Idag tänkte jag blogga om ett par tröjor till just Emil och Sigge. De fick dem båda i julklapp och jag tror de blev ganska nöjda båda två :D. Själva sömnaden är det inte så mycket att orda om. Allt flöt på smärtfritt. Tidigare har jag sytt interlock i halsringningen när jag kantat jersey, eftersom det är betydligt lättare än med muddväv. Enda nackdelen är att interlocken är mindre töjig och halsöppningen behöver göras lite större. Nu har jag iallafall gått över till mudd i halslinningen och det går bara bra. Det är väl bara att konstatera att övning ger färgighet :D.

Mönster: Eget i storlek 92
Tyg: Snurriga sniglar i brunt (jersey) från ZnokDesign samt turkos mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Idag hade vi kort på Sigge i tidningen. Han hade på på sig sin turkosa grodtröja (kommer i ett senare inlägg) och var så söt. På FB fick jag den härligaste kommentaren från Joel (som i princip har lika mycket Krumelej-kläder som mina egna barn :D):
-"Åh, har den där tanten sytt till honom med? Jag har ju också en sån tröja".
Ja, tänk att den tanten varit frammen där med :D.
Ha en trevlig helg!

16 kommentarer:

 1. Underbara tröjor i mitt favvotyg för stunden. Jag bara älskar det!
  Visst är det så att övning ger färdighet! Kul att det gick så bra med mudden.

  SvaraRadera
 2. Vad fina tröjor, underbart tyg! Min dotter fyller två år i april, dom utvecklas så otroligt snabbt =)

  SvaraRadera
 3. Visst går det fort med våra små! Förstår inte heller var tiden tar vägen! jättefina snigel tröjor!! Ska genast ge mig på att prova kanta med muddväv :)

  SvaraRadera
 4. super härliga tröjor! Och under bar kommentar =)

  SvaraRadera
 5. Åh det där urmysiga tyget! Så fina tröjor!

  SvaraRadera
 6. Härlig kommentar och tröjorn är super fina!

  SvaraRadera
 7. Finfina tröjor, och visst är tyget läckert!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Härliga tröjor och vilken underbar kommentar!:) Visst är det gräsligt vad tiden går, fattar inte heller att min bebis är drygt 3 år!!! Men som sagt, han kommer nog också alltid att vara min bebis:)

  SvaraRadera
 9. Jättefina tröjor! Rödluvanklänningen i inlägget innan är ju bara för fin!

  Vilka roliga namnlappar du har skaffat också, kul med ett eget "ansikte".

  Grattis till 2-åringen i efterskott! :)

  SvaraRadera
 10. visst är sniglarna härliga, här hemma använder vi en blåröd snigeltröja som sonen älskar :) Ursnygga tröjor - väntar på att få tid att sätta saxen i de brunturkosa sniglarna!

  SvaraRadera
 11. Tiden går på något underligt vis mycket snabbare när man får barn. Gäller att ta vara på alla faser i deras liv, vips så är de stora!

  Snigeltröjorna är jättefina och kommentaren från den lilla killen var ju underbar!:)

  SvaraRadera
 12. Underbara tröjor som alltid! Alltid lika kul att titta in hit. Det där med minstingen som blir större, min är tre och jag undrar hur länge till jag får sy i alla färger och mönster till honom.......

  SvaraRadera
 13. grattis till två åringen. Två år, det är en omvälvande ålder det. Vår tvååring är full av all... upptåg, kärlek, upptäckarlust. Svårt att hinna med helt enkelt. Tröjorna är såklart jättefina.

  SvaraRadera
 14. Ja visst blir barnen stora så fort! Det var ju alldeles nyss de var små bebisar...
  Snigeltröjorna var jättesnygg! Turkos mudd till var jättefint!

  SvaraRadera
 15. så snygga tröjor! grämer mig SÅ att jag inte köpte av detta tyg...

  SvaraRadera
 16. tjusigt! verkligen härliga färger på tyget.

  SvaraRadera