Sidor

måndag, augusti 30, 2010

Vad gör man när tyget inte räcker?

Ja, det blev frågan jag fick ställa mig när jag insåg att tyget som S ville ha en tunika i och som hon personligen varit hemma hos mig och valt inte skulle räcka. Jag försökte på alla möjliga sätt att få ut ett fram och ett bakstycke, men det var omöjligt. Dagen därpå fick jag erkänna för S:s mamma M att jag uppskattat tygmängden helt och att vi var tvugna att tänka om. M gav mig fria tyglar att försöka trolla fram en tunika som bestod av det tyg som fanns. Som tur var hade jag en liten plan i bakhuvudet och när jag fick fria tyglar var det ju bara att tuta och köra :D.

Jag valde en tunikamodell med avtaget liv vilket gav mig möjlighet att använda ett enfärgat tyg till oket, vilket gjorde att tyget precis räckte.

Mönster: Tröja från Ottobre 3/2004 med en massa justeringar.
Tyg: Fé-tyg från Mjuka Tyger samt limegrön interlock och rosa jersey från JNYDesign.

Positivt: Det mest positiva är ju att jag lyckades få till en tunika utifrån de förutsättningar som fanns. Personligen tycker jag att den blev sötare än den jag sydde till Ella när jag hade Fé-tyget i hela tunikan. Ja, ibland kan ju misstag leda till något bra :D.

13 kommentarer:

 1. Härligt tjejig tunika! Kan tänka mig att den här faktiskt är finare än en tunika helt i fé tyget så du har rätt i att misstag ibland leder till nått bra!:)

  SvaraRadera
 2. Tycker också att det blev himla fint med liv i en avvikande, enfärgad färg. Lugnar ner något. Jättefint resultat och skönt med fria tyglar.

  SvaraRadera
 3. Den är jättefin!
  Och jag fattar inte att jag inte varit inne hos dig tidigare! Vad mycket fint du gör! Jag lägger genast till dig i min bloglovin-lista!

  SvaraRadera
 4. Tycker den blev super och syns inte som ett misstag utan med konstnärlig elegans!

  SvaraRadera
 5. Superfin, vilket lyckat misstag!!!

  SvaraRadera
 6. Man tager vad man haver... Det blev jättefint trots missen!

  SvaraRadera
 7. Väldigt smart jobbat! Den ser mer arbetad ut med avskuret framstycke också.

  Var gärna med i min September Give Away genom att lämna en kommentar här: http://simsalabimbloggen.blogspot.com/2010/08/september-give-away-hos-simsalabim.html

  SvaraRadera
 8. Kul att misstaget ledde till något bra! Den är jättefin och säkert minst lika fin som Ellas. Håller med om att det avskurna framstycket gör att det ser mer arbetat ut!

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt med det enfärgade tyget på oket! Smart!

  SvaraRadera
 10. blev ju hur fin som helst! älv-tyget var så sött!

  SvaraRadera