Sidor

måndag, juli 05, 2010

Mera apor fast i annan färg.....

Idag har jag och familjen njutit av ännu en dag med sol och bad. Båda barnen är helt badtokiga och vill helst ligga i blöt hela dagen :D. För tillfället är Marcus och Ella på cirkus medans jag njuter av lugnet och Sigge sover. Detta är ju ett ypperligt tillfälle för lite bloggande......

Dagens set är sytt i Mjuka tygers härliga apor designade av allas vår favorit Johanna samt i stretchfrotté. Jag föll för denna färgkombinationen direkt när jag såg den och när tygerna landade hemma gjorde de mig inte besviken :D. Den orangea frottén passar utmärkt i färg och det enda negativa är ju att det skräpar så himla mycket när man jobbar med det, fast det är det värt.
Shortsen är sydda efter Åsa Lennartssons mönster med enda justering i att jag valt att klippa isär sidsömmarna för att kantbanda dem. Denna gången satte jag även ett resår inne i mudden upptill och det var ett lyckat val.

T-shirten däremot är sydd efter ett nytt mönster som jag ville testa. Eftersom mönstret var nytt fegade jag lite och satte tryckknappar över axeln, för att vara säker på att den skulle passa över huvudet. Dock kan jag med facit i hand säga att dessa inte behövdes och att jag till nästa gång skall göra axelmåttet något längre.

Mönster: T-shirt eget i stl 86 och short enligt Åsa Lennartsson i stl 85 (klippta utan sömsmån) samt kortade något i midjan för mudd.
Tyg: Orangea apor på grön interlock från Mjuka tyger, orange stretchfrotté från samma leverantör, vit interlock från JNyDesign samt vit mudd från Hem och Hobby.


Positivt: Sigge blev jätteglad för dessa och pekade på sig själv precis som han ville säga att han ville prova. Självklart fick han det och han blev så söt :D (livebilder kommer).

Tänkte även slänga ut en lite fråga till er därute och fråga om någon av er har en symaskin som syr snygg satinsöm (för applikationer) som ni kan rekommendera?

Nu skall jag sätta mig med en god bok, men först bör jag nog röja undan alla badgrejer i trädgården :D.

18 kommentarer:

  1. Åh, vilket underbart färg glatt set! Aporna kunde man nog haft i alla färger:) Så härligt det låter med sol och bad här är det full sjukstuga som gäller. Vi har haft/har magsjuka barn i pricip sedan förra helgen:( Långdragen hemsk magsjuka dessutom. Nu återstår att se om jag håller mig frisk?!

    SvaraRadera
  2. Åhhh vilket härligt set det gillade jag verkligen massor!! Så snyggt!!

    SvaraRadera
  3. Störtsnygga shorts och aporna är så fina. Jag står emot dem för tyghyllan bognar men jag torrköper dem ofta i tanken.

    SvaraRadera
  4. Så söt litet set de små kortbyxorna är så söta.
    Vet hur det är att sy i frotte det dammar och blir massa små smulor överalllt.

    Ha det bra i sommarvärmen

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig färgklick.
    Har inte tyckt om det aptyget så mycket innan. Men det faller mig mer och mer i smaken.
    Du syr så fint ...

    Ha det så gott i stugan !
    Bada inte för mycket bara, hihi ...

    SvaraRadera
  6. Kanon fint set i härliga sommar färger! Kul att titta in på din blogg, du har gjort mycket fint.

    SvaraRadera
  7. Vilket fint set! Jag har alltid varit svag för orange och ihop med grönt är det bara så underbart! Du är så duktig :-)Jag kan tro att Sigge blev glad!

    SvaraRadera
  8. Oj så fint set! Jättegulliga färger ihop ju!

    SvaraRadera
  9. Vilka superfina shorts. Tröjan också! Men jag gillar retrostilen på kortbyxorna :)

    SvaraRadera
  10. Vilka fina sommarkläder! Snygga färger och bandkantningen på shortsen gillar jag skarpt. Inser att jag inte varit in på din blogg på ett tag, så mycket fina alster du gjort! Vad duktig du är!!

    SvaraRadera
  11. Jättesnyggt och coolt set!

    SvaraRadera
  12. Supertufft på en liten kille eller tjej!Färger, mönster och modeller passar perfekt ihop. Du är så duktig på att kombinera ihop fina barnkläder!

    SvaraRadera
  13. Nej det är superlätt att sy smock faktiskt!! På riktigt!! Man köper en rulle med resårtråd, se till att den är färsk, den finns tom på stora Ica och Coop samt Jysk med flera. Den rullar man upp för hand på en underspole som du trär som vanligt. Överttråden trär du i den färgen som kommer att synas på utsidan av plagget sen är det bara att sy! Antingen så syr man en längd i taget och KNYTER ändarna, abslolut inte försöka färsta med maskinen, eller så syr man ner några stygn vänder på hela tyget och syr tillbaks en pressarfotbredd nerät tills man är klar med hela fältet som ska smockas. Man väljer själv om man gör detta före eller efter plagget sytts ihop. Vitsen med att göra det efter är att man inte riskerar att man klipper av några ändar på resåren som kan repa upp sig då. Så gör jag hellre än att riskera något. Tar tråden slut mitt i smockandet så är det bara att knt-fästa och fortsätta igen på samma ställe, dra ner övertråden genom tyget och fäst för hand.

    Prova!! Du kommer att bli positivt överaskad över hur lätt det är!!

    SvaraRadera
  14. Wau, vilket superhärligt set! Ser fräscht ut!

    SvaraRadera