Sidor

fredag, juli 02, 2010

Jodå, det har landat ugglor hos mig med :D

Detta var ett tyg som jag var tvungen att "smaka" lite på innan jag införskaffade det. Jag var jätteförtjust i trycket, men storleken på ugglorna skrämde mig lite. Dock innehar jag ju ett visst ha-begär för att nya tyger som kommer ut, och efter någon vecka efter tygsläpp hade begärdet tagit överhand :D. Eftersom jag ville känna på hur stort trycket skulle kännas på uppsydda plagg, valde jag att sy en singoalla-klänning till Ella. Tilläggas kan att det var ganska längesedan jag sydde singoallor, och det är alltid trevlig att återkomma till gamla favoriter.

I vanliga fall brukar jag sy fast resåren i halsringning och i ärmarna, men denna gången valde jag det gamla hederliga sättet med resårkanal. Dock var det första gången jag använde kedjesömmen på min Cover pro och det gick som smort :D.

Mönster: Eget i storlek 110
Tyg: Turkosa ugglor i interlock från Znokdesign.

Positivt: Jag blev glatt överraskad av detta tyget och när plagget var klart fann jag ugglorna precis lagom stora. Jag tycker att trycket är så fint och är glad att jag valde en enkel modell, så att tyget verkligen kom fram.

7 kommentarer:

 1. Jättefin! Har också fått hem lite ugglor, blev sugen på att sätta saxen i det nu!

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag har lyckats låta bli ugglorna! Helt otroligt, men än är det ju inte för sent att köpa dem:) Väntar på drakarna så då kanske det slinker med lite ugglor... Hur som helst så är singoallan fin fin och som sagt, singoallor kan man inte få för många av!

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Jag har försökt motstå ugglorna eftersom jag inte ansåg mig varken behöva eller ha råd. Men härom kvällen tog habegäret över och jag beställde litegrann, det kom även med en bit av det orange/cerisa ubåtarna.

  SvaraRadera
 4. Underbara ugglor och fin klänning!

  SvaraRadera
 5. Åhhh, superduperfin. Ugglorna landade hos mig idag, måste tvätta imorgon för att sy något fint utav dem.

  SvaraRadera
 6. Har också varit tveksam till ugglornas storlek men din singoalla ser superfin ut! Det blir nog ett tygköp även här!

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Jag var också tveksam men tyget är jättefint och att ugglorna är så pass stora gör att det passar till lite enklare modeller.

  SvaraRadera