Sidor

lördag, juni 05, 2010

Sol, sol och röda elefanter


Idag har det varit en underbar dag och vi har återigen njutit av det underbara vädret som för tillfället råder i Götaland. Barnen har badat i havet och lekt på stranden. Dock har inte deras badkruka till mamma vågat sig i, då jag gärna vill att det är varmt även när jag går upp :D.

Dagens inlägg är en tunika (levererad och klar) till en tidigare kund. Det är alltid lika kul med kunder som återkommer :D. Denna gången önskades en kortärmad tunika i storlek 104. Tygvalet föll på Jofotexs röda elefanter. Själv känner jag lite extra för just detta tyget eftersom jag själv hade en sparkdräkt i samma mönster (dock frotté som var poppis på 70-talet) när jag var liten. Än har det inte blivit något till mina egna barn i det tyget, men det ligger något till Ella i "tillklippt-lådan" :D.

Mönster: Tunika i storlek 104 efter eget mönster.
Tyg: Röda elefanter i jersey från Jofotex samt interlock från JNyDesign.

Positivt: Att vi fått målat uterummet och sommaren verkligen tycks vara påväg. Ett säkert tecken på det är att jag redan bränt mig (går ganska fort då kan är rödhårig och missar solkrämen).
Nej, nu ska jag ta och läsa lite i min bok (grymt spännande) och sedan blir det sängen. Godnatt!

11 kommentarer:

 1. Härlig klänning! Ni verkar haft en lika skön dag där ni är som vi haft!

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig klänning! Elefanterna är så fina!

  SvaraRadera
 3. Fin och så användbar klänning! Visst är det lite extra roligt med tyg man känner igen från sin egen barndom. Jag har en lite omlotttröja i st 56 i röda flodisar från det ljuva 70-talet. Själv hade jag RÖTT hår då som inte riktigt matchade flodisarna( enligt min mamma...=o))

  SvaraRadera
 4. Så söt tunika och ja, elefanterna är verkligen mysiga! Så härligt det låter med sol och bad här har det blåst ishavsvindar och varit typ 12 grader de senaste dagarna. Brr! På med mössa och vantar igen:(

  SvaraRadera
 5. Härlig modell och härligt tyg! Rött och vitt ihop är så snyggt och fräscht nu till sommaren!

  SvaraRadera
 6. Jättefin klänning! Elefanttyget är underbart!
  Visst är det härligt att sommaren är här!!

  SvaraRadera
 7. Vad fin den blev! Nu blev jag ju sugen på att köpa de röda elefanterna också, att man aldrig får nog? ;)

  SvaraRadera
 8. Söt klänning! Vad härligt med bad!

  SvaraRadera