Sidor

lördag, juni 26, 2010

Ellas midsommarklänning

För flera veckor sedan var jag av en slump inne på Noa Noa och blev så otroligt inspirerad av deras kläder med detaljer i virkad (eller möjligtvis knypplad) spets. Jag tycker att det är en så härlig kontrast mellan de olika materialen och bestämde mig för att få in några spetsinslag i Ellas midsommarklänning. Jag letade länge efter ett lämpligt mönster (som överensstämde med bilden jag "ritat" i huvudet) och helt plötsligt fann jag det i en gammal Allt om handarbete som jag hämtat ifrån mamma. Eftersom jag tänk klänningen med krage, lade jag till detta till mönstret. Jag ändrade även ryggen som i originalmönstret gick till skulderbladen, med band över axlarna.

När jag hade sytt klart livet och provade det på Ella upplevde jag det som kort. Detta åtgärdades genom ett "bälte", som i sig blev en ganska lyckad detalj.

Fickorna fick en enkel rad med spets.
Nertill har jag valt att lägga till vit lakansväv. Detta för att bryta av. Fållen nertill på det rosa tyget är kantad med spets.

Eftersom jag har en maskin som syr hemska knapphål, bestämde jag mig för att göra en alternativ knäppning. Jag började med att sätta tryckknappar baktill. Dessa doldes i knäppkanten och blev därför helt osynliga utanpå klänningen. Därefter sydde jag fast knapparna. Resultatet blev toppen och klänningen är både lätta att knäppa och få av.

Mönster: Mönster i storlek 110 från Allt om handarbete. Jag kommer dessvärre inte ihåg vilket nummer, om ni är intresserade så kan jag kolla upp det.
Tyg: Rosa och vitrutigt beck-och-bölja från Skroten, vit lakarnsväv från Hem och hobby samt knappar och spets från den lokala symaskinsbutiken.

Positivt: Klänningen tog många kvällar i anspråk, men det var det värt. Ella var så jättesöt igår och har längtat i flera veckor efter att få använda den. Jag hoppas att ni alla haft en bra midsommar!

10 kommentarer:

 1. Ella var den sötaste tjejen av de alla! Tack för en jättetrevlig dag. Emil var mycket nöjd efter dans, bus och godis ; ) kramar från Älvängen

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar klänning!! Du är bara såå duktig!!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantasisk underbar klänning!! Skulle vara kul att se en livebild :)

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara detaljer du har på denna söta klänning. Förstår att hon var sötast på festen.
  Ser fram emot att få träffa dig när ni kommer till det soliga Halmstad

  SvaraRadera
 5. Ja, den ser fantastiskt fin ut. Du har verkligen lyckats få till en ljuvlig midsommarklänning denna gång. Måste vara en dröm för en liten tjej! Jag blir så avundsjuk, allt du syr ser så proffsigt ut!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fin och välsydd klänning!! Håller med dig om Noa Noa, de har många roliga idéer att bli inspirerad av :)

  SvaraRadera
 7. Denna klänning är ju bara för ljuvlig!!

  SvaraRadera