Sidor

torsdag, maj 27, 2010

Bodysuite till en färsking


Idag har jag för ovanlighetens skull en syfri kväll :D. Istället skall jag och gubben skall sitta och hej fram Sverige i Melodifestivalen. Båda barnen sover och lugnet har lägrat sig :D.
Plagget idag är en bodysuite till lille Astor. Han är ett nytt litet tillskott på labb och det är klart att han skall ha Krumelej-kläder :D. Tyget till denna har varit bestämt sedan januari då mamma S var hemma hos mig. Självklart blev det en tur upp till syrummet och jag passade på att lägga favorittyget på minnet. Eftersom jag inte visste könet, sydde jag klart den sånär som på kantbanden. Efter mycket velande bestämde jag mig för röda kantband och härligt nog blev den röda färgen något "rostig" tillsammans med det olivgröna tyget.


Mönster: Eget i storlek 68
Tyg: Olivgröna troll från Mjuka Tyger samt röd interlock från samma tillverkare. Mönstret är som alltid från allas våran favorit Johanna.


Positivt: Detta är min första bodysuite och jag är SÅ nöjd. Sömnaden flöt på problemfritt och inga sömmar gled iväg när jag sydde mina kantband. Jag har ibland upplevt att sömmen glider in på kantbandet eller av när jag syr i väldigt stretchiga tyger. Som alltid när jag har problem tar jag hjälp av Cover Pro-experten Thea (Blomma åker vagn) och som vanligt löser hon mina problem :D. Tipset jag fick denna gången var att ställa diffen till 0.5 och försöka hålla emot pressarfoten mha en pincett. Tack snälla du för hjälpen!

Jag är även glad att mina söta små troll blivit ett plagg. De har blivit liggande i hyllan, mest pga att Ella fick för sig att hon inte gillade grönt (helt plötsligt).


15 kommentarer:

 1. Så fin bodysuite och vilken fin färgkombo! Har faktiskt lite röda troll som oxå blivit liggande, det är liksom ingen här heller som vill ha dem. Tyger är ju jätte mjukt och mysigt så det passar ju super till en liten bebis kropp!

  SvaraRadera
 2. Hur fin som helst!! Jag har också en syfri kväll men ska passa på att sprätta lite saker jag inte är nöjd med medans jag hejar på Sverige.

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin bodysuit! Ser ut som du sytt många =) Jag har aldrig fastnat för trolltyget, men när jag ser det på din bodysuit så är det verkligen mysigt.

  SvaraRadera
 4. SUPERFIN!!! Tack för att du fortsätter inspirera hela tiden.

  SvaraRadera
 5. Underbart fin!!! Jag blir så lycklig av att se trollen igen:) Tack för titten, nu sitter jag med ett leende på läpparna:)/Johanna

  SvaraRadera
 6. Super, superfin!// Jessica

  SvaraRadera
 7. Ja, riktigt mysig bodysuit. Ser väldigt välsydd ut!

  SvaraRadera
 8. Så söt! Färgkombon blev superbra! Tänk vad det kan lyfta ett plagg när man hittar rätt kombinationer! Jag har så dålig fantasi vad gäller det.

  SvaraRadera
 9. Superläcker bodysuite! Har oxå lite troll liggande som jag blev sugen att sätta saxen i... oj det lät nästan lite otäckt ;-)

  SvaraRadera
 10. Så fin bodysuite och kul att se trollen i ett plagg. Det blev en fin kombo!

  SvaraRadera
 11. Jättehärlig färgkombination, supergulligt tyg! Jag är väldigt inne påa tt sy av vävda tyger just nu, men det kliar onekligen i fingrarna efter mjukistyger när jag ser dina snygga grejer!

  SvaraRadera
 12. Åh, vilka härliga färger! och kanongulligt tyg!

  SvaraRadera
 13. Du är så fantastiskt bra på att få till färg- kombinationer som lyfter ett tyg. Det olivgröna trolltyget har tidigare inte varit en favorit hos mig, men nu ihop med det röda önskar jag att jag hade några meter! Snyggt!

  SvaraRadera