Sidor

torsdag, april 08, 2010

Prickigt är så himla fint!


Igår kom det en ny lite människa till världen. Min vän och arbetskompis S (och självklart hennes kille P) fick en lite pojke. Ett stort GRATTIS till er båda och lycka till. Självklart har jag redan färdigställt en present, men den håller jag på ett tag, tills jag fått se underverket i verklighet. Här kommer istället en klänning som jag sydde till Ella för några veckor sedan. Jag måste erkänna att jag är snabbare vid symaskinerna än vid datorn :D.


Det blåa tyget (som är en stretchig jeansimitation) köptes in för ganska länge sedan, men i ärlighetens namn hade jag ingen aning om vad jag skulle använda det till. När jag flera månader senare köpte det rosaprickiga samt hade ett maraton i att söva dottern, kom jag på vad jag skulle använda det till. Mönstret är mitt vanliga singoalla-mönster (fast med kort ärm). Längst ned på ärmen (den blå delen) har jag rynkat med siliconresår (en toppenprodukt från Bibbi).

Mönster: Eget i storlek 104
Tyg: Båda tygerna är från Hem och Hobby.

Avtagbar detalj i form av en rosett

Positivt: Jag tycker att klänningen blev jättesöt. Dock blev den lite trång över armen. Dottern har inte klagat, så jag kommer inte att ändra, men om jag syr en till så skall jag göra den rosa delen lite större och ärmen lite längre (så att puffet kommer fram). Jag ska försöka fixa lite livebilder framöver så får ni se klänningen på.

12 kommentarer:

  1. Supersöt och lite tuff på samma gång, inte illa att få till både och på samma modell :o)

    SvaraRadera
  2. Jättesöt klänning, kan tro att din tjej blir jättefin i den! Hoppas vi får se en live bild snart:)Snyggt men det prickiga till jeanstyget blev som sagt både tjejigt och tufft.

    SvaraRadera
  3. Å så söt! den måste väl gått hem hos fröken?!! Snart ses vi på "Skroten", ska bli så mysigt =D kramen

    SvaraRadera
  4. Superfin klänning! Är oxå svag för prickigt och randigt förstås :-)

    SvaraRadera
  5. Jättehärlig å tuff!:) önskar dig å familjen en trevlig helg! Måste berätta att min kompis fick en liten sigge i veckan:)

    SvaraRadera
  6. Hur fin som helst! är det bomullstyg det prickiga eller är det typ babycord? Så söt och så fin!
    ang handihand med kappan så ska du veta vad jag funderade... men när du har pressat upp fållen på ytterärmen, så är det ju en liten kant med den räta sidan "uppåt" (kappan är inte rättvänd än) och avigan inåt. fodret är inte heller vänt (om jag tänker rätt nu...)så då när du trär dem just han i hand så blir räta mot räta, iomed att du har pressat fållen =)
    Förstår du?! gud vad svårt det är att förklara! som sagt, jag kluarde en stund men det gav sig när man testade lite.
    hör av dig igen annars!!

    SvaraRadera
  7. Jättefin klänning, modellen är jättefin. Nu låter jag som en trasig vinylskiva... Jag använder ordet "jättefin" alldeles för mycket. Och sen är jag ju mästarens mästare på "!!!!!" och "......"

    ......!!

    SvaraRadera
  8. Vilken läcker klänning i fina tyger!

    SvaraRadera
  9. Helt makalöst fin! Det rosaprickiga till var superläckert!

    SvaraRadera
  10. Åh, så fin! Den hade min 3-åring också gillat. Bra tips med silikonresåren du har använt till rynkning. Det måste jag nog prova.

    SvaraRadera
  11. Läckert med det rosaprickiga till jeanstyget!

    SvaraRadera