Sidor

måndag, april 05, 2010

Efter regn kommer.....regnbågen :D


Nu är vi tillbaka efter en något kall helg i Halmstad. Påskafton var helt underbar med sol och ca 10 grader, men därefter har det varit kanska regnigt och kallt. Tänkte därför att denna färgglada klänningen kunde pigga upp.


Redan när jag bloggade om min första regnbågsklänning kom det ett mail från mamma V med önskemål om en likadan. Eftersom jag inte hade tid att ta mig an klänningen just då bestämde vi att skippa ärmarna för att på så sätt göra klänningen användbar även i sommar. För att ändå behålla detaljerna på klänningen sydde jag dit en farfarsknäppning mitt fram och självklar även fickorna.

Mönster: Eget storlek 98
Tyg: Regnbågsvelour från Mjuka tyger samt blå mudd från Hem och Hobby.


Positivt: Jag är barnsligt förtjust i dessa färgglada klänningar och så är även sambon. De kornblåa detaljerna tillsammans med fickorna är verkligen något som ger plagget det lilla extra. Iallafall enligt mig :D.

Negativt: Usch....vad trist att behöva ta till denna punkten igen, men denna gången har jag något att "gnälla" om . Jag som i vanliga fall är helt salig över min kantbandare, råkade på lite problem denna gången. Jag upplevde att maskinen stod och tuggade samt att mudden matade sämre. Dessutom fick jag ta upp kantbandet flera gånger eftersom sömmen drog sig mot kantbandets mitt. Om det är någon som varit med om detta och som har något tips, tas detta tacksamt emot.

15 kommentarer:

 1. Man blir glad bara man tittar på denna färgglada klänning! Jättefin modell och snygga detaljer!

  SvaraRadera
 2. Oh så fin!
  Kanske är det en liknande som jag ska sy av min bit velour som ligger i tygförrådet och värmer hyllan?
  Detaljerna lyfter verkligen klänningen - snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 3. Helt underbar. Vad läcker den blev. Kul att bli lite inspirerad av "regnbågstyget", jag blev lite besviken på det eftersom jag tycker att det är lite väl tunt, men det är klart att snart så behövs det ju tunnare tyger.. När du skriver att du handlar på Hem & Hobby blev jag lite nyfiken. Har själv bara ca 30 km dit. Kan det vara så att du inte heller bor så långt bort.

  SvaraRadera
 4. Ja, den piggar verkligen upp i rusket! Här har det varit ruskigt hela påsken med undantag för en solglimt igår kväll! Snygg modell och fina fickor och knäppning.

  SvaraRadera
 5. Så himla snygg modell! Fickorna är verkligen superläckra. Kantar du dem å sen syr på dem på framstycket i kantbands-sömmen eller är det ännu svårare?

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Gillar verkligen fickorna!!

  SvaraRadera
 7. Underbart härlig och färgglad klänning!

  SvaraRadera
 8. Jättefin klänning, gillar de där fickorna

  SvaraRadera
 9. Jättefin, piggar verkligen upp, har det härliga tyget här men har inte klippt i det än!

  SvaraRadera
 10. Jättefin! Fickorna blev pricken över i!

  SvaraRadera
 11. Lika underbar som den du sydde tidigare tycker jag! Fickorna är super snygga och en lagom detalj till det härliga tyget.

  SvaraRadera
 12. älskar dina fickor de ä verkligen supersnygga å gör det lilla extra...skönt ändå att ni fick komma iväg t stugan en sväng...jag försöker övertala mannen att vi ska ta den turen till helgen men vi får väl se:)

  SvaraRadera
 13. Underbart fin, gillar glada färger så den där skulle t om jag kunna ha på mig!!

  SvaraRadera