Sidor

fredag, april 16, 2010

Något till Sigge


För några veckor sedan gjorde jag en liten paus i mina beställningar för att sy lite nytt till Ella och Sigge. Här kommer ett av plaggen som färdigställdes till Sigge.


Jag tycker att det är så otroligt sött med hängslebyxor, jumpsuits etc på mindre barn och det gäller ju att passa på så länge de är små. Mönstret är ett Ottobre-mönster och jag tycker att det är helt underbart. För en gång skulle behövde jag inte göra några större förändringar för att få mönstret som JAG vill ha det. Egentligen tog jag nog bara in mönstret lite på bredden (och då även i benen) och lade till lite på benlängden för att förlänga användningstiden. Med facit i hand kan jag säga att det var onödigt att förlänga benen eftersom längden gren-axel var perfekt, vilket betyder att han kommer växa ut den där innan den blir för kort på benen. Ja, ja man lär ju så länge man lever sägs det :D. Till nästa gång kommer jag även att ringa den något mindre i armhåla och hals (fram)......för det kommer absolut att bli en nästa gång :D.


Tygvalet föll på Znok Designs fina elefanter ritade av Johanna. Eftersom jag är 70-talis så är jag mycket svag för orange, så det fick bli orangea kantband. Undrar om denna förkärlek till brunt, grönt, orange etc kom direkt i modersmjölken :D.

Mönster: Ottobre (dock kan jag inte minnas vilket nummer, men om någon är intresserad kan jag ta redan på det efter helgen) i storlek 80 med vissa justeringar.
Tyg: Glada elefanter från Znok Design och orange interlock från JNyDesign. Blixtlåsen kommer från min generösa mamma :D.

Positivt: Jag gillade denna modellen skarpt och Sigge blev så cool i den (återkommer med bilder). Det kommer som sagt var bli fler av denna sorten och eventuellt kanske man kan göra den med korta ben nu till sommaren? Det blir något att fundera vidare på. Ha du en riktigt trevlig helg allihop!

15 kommentarer:

 1. Supercoola brallor! Längtar efter att få se livebilder =)

  SvaraRadera
 2. Super fina! Önskar att jag hade något barn i passande ålder att sy sånna till... Brunt och orange är ju bara hur fint som helst tycker även jag:)

  SvaraRadera
 3. Jättefina! Gillar såna byxor jag med, så du får jättegärna ta reda på vilken nummer det är i om du orkar. Skulle vilja sy såna till Lilleman =)

  SvaraRadera
 4. Vad fina de blev i de färgerna! Råkade ha den tidningen framför mig det ärnr 6-09.

  SvaraRadera
 5. Snygga byxor och verkligen lyckad modell! Tyget är fint. Jag har den tidningen, så möjligtvis testar jag mönstret nåt tag. Jag är också förtjust i orange kantband, har nyss själv klippt ut ett par jeanshängselbyxor som ska kantas med orange :-).

  SvaraRadera
 6. Tack Bustråden! Då ska jag skaffa det numret :)

  SvaraRadera
 7. Jag håller med alla andra, superfina! Och på är de säkert störtcoola. Ja ja visa livebild:)

  SvaraRadera
 8. jättetuffa, kan tänka mig att de passar perfekt på lilleman:) Håller med dig om att det är supersött på! TRevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Wow, vilka snygga byxor!

  SvaraRadera
 10. Superfina!!! Ser fram emot livebild :-)

  SvaraRadera
 11. Så tuffa byxor, gillar det orange till

  SvaraRadera