Sidor

onsdag, april 14, 2010

Härlig sommarklänning


Nu är jag precis hemkommen från en cykeltur som inte riktigt blev som jag trott :D. Inledningsvis hoppade kedjan (vilket min underbara Marcus fixade), därefter insåg jag att ca 3/21 växlar fungerade och därav enbart de tyngsta och slutligen har jag nog punktering. Det positiva med det hela var iallafall att jag fick bra motion :D.

Idag har vi haft underbart väder och därför tycker jag att det passar att blogga om denna somriga klänning. Klänningen har en modell som jag gått och klurat på länge och det var jättekul att äntligen sy den. Ärmarna har lite puff som jag sytt med hjälp av siliconresår. Även volangen nedtill är sydd med detta. Jag tycker att siliconresår är en toppenprodukt som ger snyggt resultat. Volangen är fållad med rullfåll, vilket passande nog gav den ett "vågigt" utseende ;D. Eftersom beställaren älskar rosa valde jag Jennys vågade ränder och jag ångrar mig verkligen inte.
Mönster: Eget i storlek 86/92
Tyg: Rosa vågade ränder i singel jersey från JNyDesign samt rosa interlock från samma leverantör. Siliconresår från Bibbis Textil.
Positivt: För att vara riktigt osvensk så måste jag säga att jag är SÅ nöjd med denna. Jag tycker att modellen är jättesöt och extra kul är att även Ella älskade den och har lagt in en "beställning" hos mamma :D. Som tur är fick jag henne att inse att hon inte kunde ha ett M som applikation utan att det i hennes fall blir ett E.

15 kommentarer:

 1. Vilken härlig modell på klänning å dessutom underbart somrig!

  SvaraRadera
 2. Superläcker!
  Men jag måste bara fråga - vad är siliconresår?

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg och tuff klänning! Jag har också funderat på att sy en klänning med lite volang längst ned. Hur gjorde du med silikonresoret på volangen? sydde du först resåren på volangen och sedan fast på klänningen eller sydde du allt på en gång?

  SvaraRadera
 4. Verkligen superfin! Som en liten karamell.

  SvaraRadera
 5. Herregud så snygg! den här modellen var verkligen fin och med tyget så blev den liksom tuff också! jättefin!
  silikonresår ska jag nog inhandla med då =)

  SvaraRadera
 6. Ja verkligen superfin! Klart att du ska vara nöjd! Blir oxå lockad av den där silikonresåren...

  SvaraRadera
 7. M som i Marcus!!

  SvaraRadera
 8. Underbar! Jätte fin modell och tyget är verkligen härligt sommrigt. Känn dig nöjd, extra kul att du fått en beställning av dottern:)

  SvaraRadera
 9. Supersöt!! skulle gärna se Marcus i den ; ) hahah men jag tror inte M:et står för det! kramen

  SvaraRadera
 10. Ser så fin och glad ut, och lyckat med vågorna :-).

  SvaraRadera
 11. Verkligen en härlig sommarklänning! Ångrar nästan lite att jag inte köpte de rosa vågorna :-(

  Har själv precis upptäckt silikonresår iom att jag syr till mig själv, så praktiskt det är! Kommer aldrig nånsin mer att rynka på det gamla tråkiga viset som aldrig blir bra...

  SvaraRadera
 12. Supersnygg och läckert med rosa vågiga ränder!

  SvaraRadera
 13. Ja, så snygg! Tycker verkligen att du ska vara osvensk efter att ha fått till denna så bra. Silikonresår måste provas, helt klart.

  SvaraRadera
 14. Superfin!!! Ursnygg modell!

  SvaraRadera