Sidor

torsdag, mars 11, 2010

Set till en liten goding....


Här kommer första delen i en syskonbeställning. Setet är till kusin Tuva och det skall framåt april/maj matchas med ett litet babisset :D. Dock lever vi ju fortfarande i ovisshet om vad som finns i M's mage, så än så länge har jag inte börjat på det.
Mamma M gav mig helt fria händer (vilket alltid är lika roligt) när det gäller tyg och färg. Dock vet jag att hon är ganska svag för Johannas apor och lejon och därför föll valet på det.
Tunikan är sydd med kantband i både ärmslut, halslinning och nertill. Tightsen är sydda med ett rejält upplägg där avigsidan är sydd med det gröna tyget. Jag tyckte att det var en rolig detalj, eftersom tightsen kommer att vara uppvikta ett tag framöver. Sömmarna på tightsens ben är sydda med trippelsömmens avigsida och grön tråd.

Mönster: Tunika och tights i storlek 98 utifrån eget mönster.
Tyg: Gröna apor och lejon från JNyDesign, röd jersey från mammas gömmor samt röd mudd från Hem och Hobby.

Positivt: Jag tycker att detta setet blev SÅ sött. Det röda blev så varmt och härligt mot den gröna tyget. Eftersom setet är till barnens kusiner har jag haft turen att se det på (iallafall tunikan) och den satt jättefint. Det är alltid lika kul när man ser att kläderna används och att barnen verkar trivas i dem.

7 kommentarer:

 1. jättehärligt å håller verkligen med om färgerna!

  SvaraRadera
 2. Men jisses vad fint!! Jättesnygga detaljer med coversömmarna och det gröna upplägget i tightsen! Har själv funderat på något liknande men inte fått tummen ur än. Nu blev jag lockad att sätta planerna i verket!

  SvaraRadera
 3. Jättefint set! Kul med upplägget, har bara gjort så på jeans förut, men det funkar ju toppen på tights också :-)

  SvaraRadera
 4. MEN så snyggt! såå snyggt med kombon grön-rött! måste lägga på minnet....

  SvaraRadera
 5. Super snyggt! Har varit så förtjust i cerise till det gröna apor och lejon tyget men rött är ju minst lika snyggt. Kul med det gröna upplägget på tightsen, det har jag inte tänkt på att testa... Hade varit kul att se kläderna live:)

  SvaraRadera
 6. Så himla snyggt!!! Det där med upplägget på byxorna måste jag testa nångång. Just för tillfället har jag fullt upp med att lära mig min Coverpro :-)

  SvaraRadera
 7. Jättefint set, fina färger och detaljer!

  SvaraRadera