Sidor

lördag, januari 30, 2010

Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil.......


.....fast bygga är väl kanske fel uttryck :D. Detta setet har jag sytt till ett litet barnbarn. Mormor E är en av mina favoritpersoner och därför är jag extra glad att setet blev som jag tänkt mig. Jag hade för många år sedan min häst hos E och både jag och Ramona upplevde våran bästa tid tillsammans där.


Mönstret på byxorna är detsamma som detta och därför tänker jag inte nämna på mycket mer om det. Tröjmönstret däremot är nytt. När jag fick beställningen kände jag att jag ville prova något nytt och helst skulle tröjan ha någon form av krage. Jag bläddrade igenom mina Ottobre-tidningar och hittade tillslut vad jag sökte. Eftersom mönstren alltid är för breda för min smak så ritade jag om det utifrån ett utav mina egna tröjmönster. Undersidan av kragen valde jag att ha i samma färg som kantband och mudd. Ibland är det ju de små detaljerna som gör det.


Mönster: Ottobre 3/2009 (om jag inte minns helt fel) med några justeringar. Byxorna efter eget mönster. Både i storlek 104.
Tyg: Grönt fordonstyg i jersey samt koboltblå velour från Mjuka tyger samt mudd från Hem och hobby.

Positivt: Under denna fliken finns det mycket att ta upp.
1; Jag ÄLSKAR detta tyget. Kvalitén är helt underbar och trycket kan man inte få nog av. Det enda som är något negativt är att jag köpte alldeles för lite tyg och nu är jerseytyget slut hos Anna.

2; Jag tycker att modellen på tröjan är SÅ tuff. Denna kommer ni garanterat se mer av framöver.

3; Johannas apor kommer att bli tryck hos Anna i någon form. Jag hoppas verkligen på både jersey och interlock.....fast man kan kanske inte få allt :D. Fram tills dess att det finns till försäljning finns det ju både skogsmotiv och elefanter att se fram emot :D.

14 kommentarer:

 1. Jätte snyggt! Jag tänkte också beställa den coboltblåa velouren nu, men den va slut! :0(

  SvaraRadera
 2. Vilken supercool retromodell. Förstår att du gillar den...

  SvaraRadera
 3. Snyggt set, gillar verkligen tröj modellen! Fattar inte varför jag inte beställde fordonstyget?! Hoppas att det kommer att tryckas igen inom kort...

  SvaraRadera
 4. Vilken superläcker tröja!!! Så himla snyggt med det gröna och blå ihop. Får nog beställa hem några gamla nummer av Ottobré...

  SvaraRadera
 5. Ännu en klarhet från din sida, det är jättesnyggt!

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt med kragen! Ett fint set!

  SvaraRadera
 7. Tröjan blev supernsygg och hela setet blev jätte fräckt!

  SvaraRadera
 8. Supercool tröja och jättefina byxor!
  Trevlig helg!!
  /Anna

  SvaraRadera
 9. Vilken snygg tröja, jättefint med kragen!

  SvaraRadera
 10. Jättefint, härlig kombo. Och kul med detaljer, för mig är dessa skräcken:S och jag letar febrilt så enkla mönster som möjligt för att jag inte klarar av några andra, än...Och när jag kommer längst ner i inlägget rodnar jag nästan:) Så kul att du uppskattar motiven. Kram/Johanna

  SvaraRadera
 11. Supersnyggt set! Du lyckas ju med första försöket på allt....

  SvaraRadera
 12. Barnbarnet A är helt underbart nöjd, både med tyget och modellen. :) Hans föräldrar är särskilt nöjda med den coola retrotröjan... Tack!

  SvaraRadera