Sidor

måndag, september 14, 2009

Bara en liten klänning......


Japp, precis lagom till Jenny på JNyDesign kommer med nya underbara husvagnstyger har jag fått ändan ur vagnen och sytt mitt första i den förra färgkonstelationen. Ja, ja bättre sent än aldrig :). Även denna var något som jag färdigställde under fotbollsmatchen, medans Sverige gick och masade mot Malta. Ha,ha man kan ju nästan säga att jag vann med 2-1.

Detta är en singoallaklänning till E. Tidigare har jag sytt både tunika och tröja i singoallastuk med hjälp av Ulla Welinders mönster men denna gången tyckte jag att det var dags för en klänning med lång ärm. Efter viss beslutsångest bestämde jag att ärmarna fick bli svarta och övrig klänning grön. Mönstret har jag justerat så att det blir lite mindre tyg i halsen samt minskat måttet i sidsömmarna.

Mönster: Justerat mönster i storlek 98/104 med utgångspunkt från Ulla Welinders.
Tyg: Grönt husvagnstyg samt svart tyg från JNydesign.

Positivt: Att det inte var direkt svårt att sy i detta tyget, vilket jag hade befarat då det lätt rullade sig i kanterna. Jag är även nöjd med mönstret. Idag invigde E klänningen och min kära man var snabb nog att föreviga det, vilket var skoj eftersom klänningen var ersatt av pyamas när jag kom hem från jobbet (trots att klockan bara var 17.00):9.Negativt: Det enda som jag upplever som lite knepigt när det gäller singoallaklänningar är att få till en bra längd på resåren i halsen. Hur långt brukar NI använda till en storlek 98/104? Finns det någon "standard" på detta?
Vad jag ångrar lite nu i efterhand är att jag inte vågade lite mer som t ex Gekko som satte cerisa detaljer till. Ja, ja nästa gång kanske :).

6 kommentarer:

 1. Jag har inget svar på frågan om resåren, men jag tycker att klänningen är jättefin!

  SvaraRadera
 2. Hej! Ursöt dotter, superfin klänning och beträffande måtten så tror jag att jag gjorde dotterns halsringning ca 44cm. Hennes klänning var en stl 3 år (motsv. 100cm).

  SvaraRadera
 3. Så himla söt hon är!! Underbart fin klänning, perfekt till hösten!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Jag fick ratta rätt rejält på CP:n jag å och har inte fullt kläm på vilken inställning som är bäst ännu. Så tyvärr har jag nog inget bra svar att ge dig i nuläget.
  Men jag lovar att återkomma när jag har bra inställningar ;-)

  SvaraRadera
 5. Fin klänning! Och jag brukar göra halsresåren 38 cm i stl 98/104 ;-)

  SvaraRadera