Sidor

söndag, februari 12, 2012

Vill ni ha féer igen???Gårdagens spenderade jag och Marcus hemma hos mina föräldrar. Där tapetserade vi deras sovrum samt "pimpade" det med lite lull-lull. Mina föräldrar hade inte fått veta något om hur det skulle bli utan var under tiden hemma hos oss och tog hand om barnen. Det var jättekul och man kände sig nästan som Simon och Tomas. Emellanåt flöt det på hur smidigt som helst och ibland kändes det som om vi inte kom någonstans. Slutresultatet blev i alla fall jättefint och alla inblandade blev nöjda. Enda nackdelen är väl att nu vill vi ändra hemma också :D.

Dagens plagg är en tunika. Beställaren föll som en fura för fé-tyget som Johanna ritat, men dessvärre hade jag bara en liten bit kvar. Dock var det tillräckligt för att räcka till ett par ärmar och en applikation. Det gjorde nästan lite ont i mig när tyget var helt slut, men glädjande nog har jag set att Sydilla tagit hem det igen. Är ni intresserade av att jag tar hem det igen??Mönster: Eget i stl 104
Tyg: Fé-tyg från ?????? (var det kanske Znok som hade det först) samt interlock från Stof2000.

 Positivt: Idag är det inte riktigt lika kallt, så då kanske kan skulle våga sig på en tur i skidspåret. Sigge har aldrig åkt skidor förut så det kan bli lite intressant :D

12 kommentarer:

 1. Å så fint det blev med bara ärmar och stjärnan i féerna, det kan ju lätt bli lite mkt annars.. Jättefint! Och oj vilken fin komplimang! Pedant, jag?! Möjligen när jag syr, men INTE annars.. ;o))

  SvaraRadera
 2. Jättesöt =) Jag har precis beställt Meedoms bok med barnmönster - tänkte den hade bra basmönster för mig som är nybörjare! En fråga som jag inte klurat ut: Vad använder man för snedslå/kantband till jerseykläder?
  Kram /Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline. Jag har själv inte använt mig så mkt av Meddoms bok, men har sett många medbloggare som gör det. Min erfarenhet gällande kommersiella mönster är att de inte alltid stämt med mina barns mått. Jag brukar därför alltid mäta på mina små innan och sedan justera mönstren därefter. Som kantband brukar jag använda mig av mudd eller interlock. Jag har en Coverpro som fixar kantbandningen åt mig så jag har väldigt liten erfarenhet av t ex tvillingnål. Jag hoppas att du får hjälp av råden. Ha en bra söndag!

   Radera
  2. Tack för att du tog dig tid att svara =) Får trixa mig fram lite, om inte annat får jag damma av mammas overlockmaskin ;)

   Radera
 3. Jättefin!!
  Här har vi också mildare och soool, men tyvärr inte så mycket snö att det går att åka längsskidor (sonen frågar varje dag när vi kan göra det)..
  Hoppas ni får en härlig dag ute!

  SvaraRadera
 4. Kanonfin! Kanskje jag kan anvenda den i bloggen min? Det stemmer at Znok va återförsäljare innan jag flytta butiken til Sverige. Mvh Venke - Sydilla

  SvaraRadera
 5. Jätte fin, snyggt med stjärna i samma som ärmarna!

  SvaraRadera
 6. Jättefin,snyggt med applikationen!/Åsa

  SvaraRadera
 7. Hej Venke. Du får mer än gärna använda bilden i din blogg. Det vore en ära. Du får gärna lägga en liten rad om varifrån plagget kommer ;D

  SvaraRadera
 8. Jättefin klänning, jag älskar fétyget :)

  SvaraRadera