Sidor

fredag, oktober 08, 2010

Ugglor till Gävle......


Jag har inte helt gått upp i rök, men denna veckan har det varit något nästan varje kväll :D.

I tisdags var jag på Ellas dagis på föräldrarmöte. Det var jättetrevligt och höjdpunkten var ju självklart att gå runt och titta på alla fina teckningar som Ella och de andra barnen gjort. Personalen hade även gjort flera intervjuer med barnen och det var helt underbart att läsa deras spontana kommentarer.

Idag kommer jag blogga om ett set som betyder lite extra. Kläderna är beställda av min barndomsgranne M. Jag tror att hon flyttade från våran gata någon gång när jag gick på högstadiet och efter det tappade vi kontakten. Nu hittade hon mig dock på FB och det är en ära att få sy till hennes lilla pojk.

Önskemålet från M var att tröjan skulle ha röda kantband samt att G var mer inne på djur än på bilar. Efter lite övervägande valde jag de turkosa ugglorna med tillhörande turkosa byxor. Då M även i förbigående nämde att G gillar bokstäver, valde jag att sy dit ett "G" på rumpan.


Mönster: Tröja i storlek 110 samt byxa i storlek 104 efter egna mönster.
Tyg: Turkos velour från Ernst, turkos och röd mudd från Hem och Hobby samt turkosa ugglor från Znok.

Positiv: Att få kontakt med gamla vänner :D. Sedan såg jag även att det kommer många härliga tyger från Johanna via LiandLo. Det är så att man hoppas jämfota av glädje :D. När jag började sy för ca 1 år sedan fanns det en handfull att välja mellan och nu kommer det fler och fler.....helt underbart!

13 kommentarer:

 1. Verkligen jättefint set. Jag har köpt av de gröna ugglorna, men sen blev de bara liggande. Nu känner jag dock att det är dax att plocka fram dom. Tack för det. Måste passa på att instämma i ditt jämfota hopp, kommande tyg hos LiandLo var bara såååå fint=)

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig! fin färgkombo med rött till ugglorna!! :)

  SvaraRadera
 3. Snyggt set! Kanske dags att sätta saxen i ugglorna som än så länge varit hyllvärmare här?:) Du har så rätt i att det bara kommer nya fina tyger hela tiden, hur ska man kunna motstå att köpa massor av dem?!:)

  SvaraRadera
 4. Superfint set å vad bra det passade med rött till ugglorna!

  SvaraRadera
 5. Jättefint set! Så snyggt med turkost.

  Och vilket sött set du sytt i inlägget innan, jättegulliga tossor! Ha en bra helg! :)

  SvaraRadera
 6. Härligt set i fin kombination. Håller med om "tygtillströmningen" man vill ju ha lite av varje ; ) Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 7. Å oj så fint! Å proffsigt! Snyggt jobbat!

  Å du, jag ber om ursäkt för att jag inte har svarat på din fråga om de bruna glada elefanterna som jag sydde klänningar i. Jo, det trycket spricker när man drar i det. Jag köpte det när Znok sålde ut det sista för 100kr/meter och visste inte då att det var för att trycket sprack. Dock hade beställaren känt på tyget i förväg så jag visste att det var ok med henne. Vet inte hur det är med elefanttygerna i andra färger.
  Jag har dock nyligen fått hem ubåtar från Znok också, och dom spricker inte. Nytt tryckeri eller bara ny metod. Vet inte men bra är det i alla fall. =o)

  Ha en superskön helg!!

  SvaraRadera
 8. åh, så härligt! Nu är jag äntligen tillbaka på bloggen och kan inspireras av alla fina grejer som sys:)

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt set ! Så himla kul att du har fått kontakt med henne igen ... Nu har ni mycket att prata om, både gamla minnen och det som har hänt sedan dess.

  Ibland har man sådana veckor som bara flyger förbi med alla möten mm. Jag brukar titta i almenackan ibland och känna en lättnad när där inte är så mycket inbokat. Man vill ju gärna hämta andan oxå.

  Ha en skön helg ! Kramar / Wimsan

  SvaraRadera
 10. Hur fina plagg som helst! Som Alltid!

  SvaraRadera
 11. Så jättefint!! Så kul att få kontakt med en gammal kompis och sedan få sy till dem också! Kanon!!

  SvaraRadera
 12. Jättefint set! Det kommer säkert att gå hem för ugglorna är så härliga och byxorna ser supersköna ut. Har hittills vägrat FB men förstår att man har nytta av det...=)

  SvaraRadera