Sidor

lördag, september 11, 2010

Scarves x2

Nu i helgen är vi nere i stugan och försöker suga ut det sista innan det är dax att stänga för säsongen. Det känns nästan lite vemodigt, men innan man hinner blinka är det april och vi är här igen. Jag har hunnit med att klippa till flera tunikor, tröjor och t-shirts, så nu lär symaskinerna gå varma de två närmaste veckorna :D.

Dagens inlägg består av ett par scarves som jag sydde i våras. Då var de tänkta som scharletter, men jag tror att de kommer väl till pass nu i höst också och då som scarves. Jag har sytt dem dubbla. Dels för att de ser mer genomarbetade ut då och dels för att de värmer lite mer när de används som scarves. I kanterna har jag sytt med Cover prons trippelsöm, eftersom jag tyckte att det ger en snygg detalj.


Mönster: Eget
Tyg: Röda elefanter från Jofotex.

Positivt: Jag tycker det är toppen med plagg som har dubbla funktioner. Jag provade den stora scarvesen på mig själv innan den levererades och jag tror att jag skall sy mig en egen till hösten :D. Ha en underbar helg allihop!

10 kommentarer:

 1. Rött är så himla fint och dessa gjorde sig verkligen fina.
  Skulle gärna vilja se en live-bild på dej i scarves ;o)

  SvaraRadera
 2. Jätte fina! Synd att jag inte har en Cover...:(
  Hade inte varit dumt att kunna göra sånna sömmar!

  SvaraRadera
 3. Mycket fina! Toppen med den dubbla funktionen!

  SvaraRadera
 4. Vad fina de blev med den sömmen! Jag vill också ha en Cover men har lite svårt att övertala övriga familjen till att köpa en till maskin...

  SvaraRadera
 5. Vilket snyggt sömn med cover, fina scarf och allt annat som vanligt. kram!

  SvaraRadera
 6. Hejsan,

  nej det tycker jag inte. Jag följde beskrivningen från den sidan jag länkade till och det funkade bra:) Det kluriga skulle väl vara att när man syr på mudden att lägga tossorna rätt spegelvänt mot varann. Men nästa gång ska jag fodra med fleece och inte göra dem vändbara tror jag. Prova:) /Johanna

  SvaraRadera
 7. Skitsnyggt med de där sömmarna, så proffsigt!

  SvaraRadera
 8. Tänk att en enda liten söm kan göra så mycket. Det ser proffsigt ut.
  Den sortens scarf kan användas av många åldrar ...
  Bra jobbat, som vanligt. Välarbetat !

  SvaraRadera