Sidor

lördag, augusti 07, 2010

Början på BB-kit

När jag fick denna beställningen blev jag SÅ stolt. Beställaren är en av mina närmaste vänner och hon önskade sig kläder som skulle komma med till BB. Tänk att de snart kommer en ny liten människa till världen som skall åka hem i Krumelej-kläder :D.


Mamma E tycker mycket om grönt och valet föll därför på de gröna elefanterna. Tyget skulle användas till en omlott-body samt en mössa. Eftersom jag inte sytt såhär små kläder tidigare blev det till att rita både body och mössmönster. Grunden till mössan hittade jag i en Allt om handarbetstidning som jag fyndat på bokbussen för 2 kr. Dock fanns mönstret inte i en så liten storlek, så det blev till att förminska.

I BB-kitet ingår även två byxor som jag återkommer om.


Mönster: Bodymönster i storlek 56 med ursprung från Ottobre nr 6/2007. Dock har jag ändrat i princip alla sömmarna. Mössa från Allt om handarbete nr 3/2009 som förminskats.
Tyg: Gröna jersey-elefanter från Jofotex samt vit interlock från JNyDesign.

Positivt: Mamma E blev jättenöjd och längtar enormt efter att få prova kläderna. Själv ser jag verkligen fram emot att få se kläderna på. Tack snälla E för att jag fick sy dessa kläderna. Det var så kul och en ära. Välkommen åter ;D.

20 kommentarer:

 1. Så sött! Tänk vad lillbebben ska vara fin! :) Det är något speciellt med de allra första små kläderna.

  SvaraRadera
 2. Gud vad gulligt set! Förstår att mamman blev nöjd.

  SvaraRadera
 3. Nej,men så sött! Lustigt nog har jag precis fått en beställning på byxor, dregglis och mössa i storlek 62 i just det tyget:) Har gjort ett eget liknande möss mönster men är osäker på storleken, den är 38cm runt om. Hur stor är din i storlek 56?

  SvaraRadera
 4. Härligt att få sy ett miniset! Ser så söta ut!

  SvaraRadera
 5. Jättefint set som kommer passa bra på BB!

  SvaraRadera
 6. Nydelig sett, så herlig å få sy til en helt ny liten verdensborger!

  SvaraRadera
 7. Superfint. Ska också sy ett kit till en kompis snart. Hon skulle välja o vraka bland mina tyger, men hon tyckte jag hade så många fina tyger så jag fick fria händer. Spännande:)

  SvaraRadera
 8. Det är något speciellt med små ursöta bebiskläder :) Jättefint set :)

  SvaraRadera
 9. Åh, så fint. Mjukt och skönt att få åka hem i.
  Omlott är ju en himla bra modell, många föräldrar är ju så rädda för att trä något över huvudet på de små ...

  Har ni flyttat hem nu ?

  SvaraRadera
 10. Så roligt att se kläderna även på bloggen :) Dom är verkligen jättefina!! Du är så duktig Malin! :) Jag tar fram och tittar på dem lite nu och då.. Känns så spännande att dom snart (...när som helst) kommer att användas på våran lilla bebbe! :) Längtar!
  Kram
  /Emma

  SvaraRadera
 11. Å så fint! Jag blev helt rörd när jag läste Mamma E´s kommentar....*snörvlar lite*
  Jättefint sm sagt och det ser hel-proffsigt ut!

  SvaraRadera
 12. Hei igjen! Vet du, jeg synes hekling (virking?) er enklere enn å strikke, jeg ;-). Akkurat den jakken jeg heklet i vår var enkel og gikk fort, tykt garn og pinner. Men ville nok valgt en litt tynnere variant hvis jeg skulle gjort det på nytt, selv om det er litt mere tidkrevende. Så prøv deg, er veldig koselig arbeid, og så kan det jo tas med overalt!

  SvaraRadera
 13. Underbart! Så sött!! Jag gillar också dessa gröna elefanter, nu kliar det i fingrarna att beställa lite...

  SvaraRadera
 14. Så snyggt! Du gör så himla mycket fint!

  SvaraRadera