Sidor

onsdag, juli 21, 2010

Min första solhatt :D.

Efter att ha sett så många fina solhattar på olika bloggsidor, bestämde jag mig för att göra ett försök. Då jag sett en jättefin hatt hos Emsters Alster tog jag kontakt med Emma för att hör hur hon gått tillväga, om hon använt kommersiellt mönster eller ritat eget samt om hon hade några tips. Emma svarade jättetrevligt och delade med sig av både tips och mönster. Dock lyckades jag inte skriva ut hennes mönster (skickat i pdf) i rätt storlek, så det fick bli att knåpa ihop ett eget. Dock fick jag mycket hjälp med att se hur de olika delarna skulle se ut samt lite olika lutningar och vinklar. Tack snälla Emma för all hjälp!

Hatten är sydd i ett jeanstyg med grönt molntyg som foder. Sömmar och stickningar är sydda med grön tråd för att lyfta fram fodertyget lite mer. Jag tycker själv att hatten blev söt, men inser att mönstret kräver en del justeringar. Främst skall jag göra sidsömmen på hatten med lite mindre lutning, varpå jag hoppas att "locket" skall passa ännu bättre. Ja, ja egna mönster är ju till för att justeras och man kan ju inte lyckas till 100% med en gång :D.

Mönster: Eget (1,5 år med litet huvud) med hjälp och stöd av Emma.
Tyg: Jeanstyg från Hem och Hobby samt gröna moln i interlock från JNyDesign.

Positivt: Det var jättekul att sy denna och trots att jag fick göra en del ändringar eftersom hatten inledningsvis såg ut lite som en kockmössa upptill (enligt sambon). Helst skulle jag vilja skriva att Sigge älskade den och att han inte ville ta av sig den, men då skulle jag ljuga så att tungan svartnade :D. I vanliga fall ligger den på marken efter bara några minuter, men man får njuta den lilla tiden när den sitter där den ska.

8 kommentarer:

 1. Så fin! Gillar färgerna!

  SvaraRadera
 2. Den blev väldigt fin. Gillar ju jeanstyg, som du vet. Har själv aldrig sytt någon solhatt ännu, men det kommer väl ...

  Så härligt att få så fin hjälp av någon via cyberrymden. Det är kul med nya vänner, eller hur ?

  Ha det så gott i värmen ! Mari

  SvaraRadera
 3. Hej svej!

  Den blev super snygg! Fint med de gröna sömmarna...

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg solhatt :) mina ungar vägrar också att ha något på huvudet :)

  SvaraRadera
 5. Snygg! Gillar ditt tygval och färgerna!

  SvaraRadera
 6. Supersnygg, ser verkligen lyckad ut, och egenknåpad på första försöket?! Du är skicklig!

  SvaraRadera
 7. snygg hatt! och vad mycket fint du sytt de senaste veckorna! Shortsen var ju supercoola!

  SvaraRadera