Sidor

fredag, maj 21, 2010

Fredagsmys.....


Äntligen fredag!!!
Denna veckan har jag verkligen sett fram emot helgen. Orsaken är väl huvudsakligen att veckan bjudit på lite för lite sömn :D. Nu är det ju iallfall helg och på söndag har Ella barnkalas tillsammans med 8 andra 4-åringar :D. Imorgon blir det till att göra sockerpasta, för en Hello Kitty-tårta är beställd.

Tunikan i detta inlägget är en present till en 5-åring (som även hon fyller den 15 maj, Ellas födelsedag) och är från min kontorskompis på jobbet (moster H). Moster har själv bestämt tyg, men modellen överlämnades till mig. Detta är det första tyget jag beställt från Jofotex och jag älskar det. Jerseyn är lite kraftigare än t ex JNys, och det är en riktigt härlig tyngd i den. Jag är riktigt nöjd med det, så det kommer absolut gå fler beställningar till Söderköping.

Jag vet inte om tunikan överlämnats än, men jag hoppas att födelsedagsbarnet blir nöjd.

Mönster: eget storlek 110/116
Tyg: Limegröna nattåg från Jofotex samt vit interlock från JNyDesign.

Positivt: Som ni förstår är jag riktigt förtjust i tygets kvalité samt färg. Från början var jag inte jätteimponerad av färgkombinationen, men så fort jag fått hem det var jag såld. Jag har även beställt det i gult och grönt och en tröja till Sigge ligger i UFO-lådan och väntar på att fållas :D.

Idag fick jag ett jättetrevligt tack från "Lilla hjärtat". Det värmde väldigt mycket och det är kul att kunna vara till hjälp. Nu hoppas jag att ni alla får en trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Fin klänning! Nattågen är härliga men tyvärr är jag mycket besviken på tygets kvalite efter några tvättar, gäller iaf det brun/oranga. Har inte vågat prova någon annan färgställning efter den bedrövelsen:( Ha en trevlig helg och hoppas Ella får ett roligt kalas!/Mia

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag har inte heller varit så förtjust i denna färgställningen men nu med vita kantband ser det väldigt fräscht ut! Hoppas inte det är något fel på kvaliten, jag har den gulgröna till pojkarna och än så länge är jag nöjd.

  SvaraRadera
 3. Oj så fin!!

  Ang kvaliteten så har jag också upplevt att det brun/orangea tappade färgerna efter första tvätten medan det gul/gröna har hållit bättre. Hoppas ditt också håller färgen!

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det härligt tyg! Har änsålänge bara sytt kläder av det blå/röda å det ser fortfarande ok ut. Jättefin tunika å väldigt snyggt med vita kantband. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. En jättehärlig tunika!Sist jag var till jofotex frågade jag vad man kunde göra för att undvika att färgen försvinner och deras råd var att tvätta på 80 grader första gången för att fixera färgen. Vet inte om det funkar men mitt gul/gröna är fortfarande fint efter flera tvättar.

  SvaraRadera
 6. Jättefin som alltid när du har sytt! Gillar färgställningen från första stund.

  SvaraRadera
 7. Jättesöt klänning, som alltid!!!! Känns skönt att kolla runt och se alla er som fortfarnde syr och kan inspirera....Själv har jag i alla fall tagit tag i lite mönster ritande nu äntligen....

  SvaraRadera
 8. Underbar! Stort grattis till 4-åringen!

  SvaraRadera
 9. Jättefin! Visst är det roligt att göra tårtor, Hello Kitty går alltid hem!

  SvaraRadera
 10. Härlig klänning! Jag älskar också kvaliteten på det där tyget.

  SvaraRadera