Sidor

måndag, november 02, 2009

Beställning till en 6-åring


Denna beställningen blev lite av en utmaning. Dels var den på kläder i storlek 122, för vilka jag inte har några mönster eftersom mina egna barn inte är så stora än och dels så gällde det att tänka till vid tygvalet. Önskemålet från mormor var att färgerna skulle passa till en rödhårig tjej. Så här längt var det inte så svårt eftersom jag själv är rödhårig och vet vilka färger som absolut inte passar. Däremot var jag lite osäker på vilka mönster som inte skulle uppfattas som barnsliga. Valet föll tillslut på tunika i gröna moln samt röda utställda byxor. För att piffa till byxorna lite så satte jag gröna moln nertill samt sydde på en molnficka bak.
Det ska verkligen bli jättespännande att höra vilka reaktionerna blev. Dessvärre får jag nog vänta på dem eftersom setet är en julklapp.

Mönster: Byxor i storlek 122 (eget) samt tunika i storlek 122 ur Ottobre 6/2007.
Tyg: Gröna moln från JNydesign samt röd interlock från samma leverantör.

Positivt: Samtidigt som det var lite skrämmande att ge sig ut på nya territorier så var det jätteroligt. Jag såg det hela som en utmaning och är jättenöjd nu när jag klarat det. Lämnade över setet till mormor i veckan och hon blev jättenöjd. Nu är det bara att hålla tummarna för att barnbarnet tycker detsamma.

10 kommentarer:

 1. Fint set! Gillar molnen på byxbenen och fickan. Snyggt. Blir en jättebra julklapp!

  SvaraRadera
 2. Superfint!! Och tack för ditt svar! Jag har gjort typ så, men min resår har töjt sig, vet inte vad jag har gjort för fel...
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Hej där! Det blev riktigt snyggt. Vilken fullträff med färgerna! Ha en fin vecka! /petra.h

  SvaraRadera
 4. Snyggt!! Kul att sy i lite större storlekar! =)

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Min dotter är fem och ett halvt och hon skulle älska kläderna, så det går alldeles säkert hem hos en sexåring också.

  SvaraRadera
 6. Jätte fint set! Går garanterat hem hos en 6-åring. Min äldsta dotter är 8-år och molnen är hennes favoriter, medan 5 1/2 åringen tycker att det mesta är bra:)

  SvaraRadera
 7. Jättefina kläder, vad snyggt det blev med de gröna molnen på byxorna!

  SvaraRadera