Sidor

söndag, oktober 18, 2009

Syskonbeställning i pirattyg

Detta plagget är det första plagget i en syskonbeställning som jag fått av min arbetskompis J. Kläderna är till hennes söta trollungar J och E och det första plagget är J´s. Önskemålet från mamma var att livet skulle vara i pirattyg, men att jag sedan själv fick välja tyg till ärmarna.

Efter en del tänkande och jämförande mellan olika alternativ föll valet på ett randigt tyg från E-slöjd som införskaffades på syfestivalen i Borås. Extra kul med denna beställningen är att mamma J berättat att barnen även har detta tyget på sitt rum. Så nu är det matchat värre ;).

Mönster: Eget i storlek 104.
Tyg: Pirattyg från Mjuka tyger med design av Johanna Ahlard, randig trikå från e-slöjd samt vit mudd från Hem & Hobby.

Positivt: Jag är själv jättenöjd med de randiga ärmarna och även sambon M kommenterade dem. Eftersom jag vet att mamma J är ganska flitig med kameran, så frågade jag om jag fick lägga in kort på barnen här på bloggen och det fick jag. Här nedan kan du se hur fin J blev. Visst ser han nöjd ut :). Tack snälla J för det fina kortet.


Negativt: Denna gången har jag faktiskt något att klaga på :). Med detta plagget var jag nämligen med om något otroligt retfullt. När jag hade sytt klart tröjan sånär som på ärm och sidsöm så upptäcker jag ett hål i det randiga tyget. Hålet hade inte uppkommit av min sax utan var ett resultat av att en eller flera trådar gått av under stickningen. Detta var SÅ otroligt trist och jag mailade faktiskt e-slöjd och klagade. Efter bara några dagar fick jag svar där de meddelande att de självklart kompenserade mig med nytt tyg. Så den lilla incidenten blev ganska positiv till slut.

11 kommentarer:

 1. Tröjan blev verkligen jättefin och de randiga ärmarna är pricken över i!!! =)

  SvaraRadera
 2. Härliga syskontröjor! Vad fint att du fick nytt tyg!

  SvaraRadera
 3. Vad fin den var! Tråkigt att upptäcka hål, men bra att du fick kompensation.

  SvaraRadera
 4. Tack igen Malin! Tröjan är verkligen en favorit hos Joel och han berättar stolt för alla som frågar att "en tant på mammas jobb har gjort den".

  SvaraRadera
 5. Jättefin tröja! Och hjälp vad glad jag blev att jag vann din tävling. Kul!

  SvaraRadera
 6. Hejsan, verkligen snygg kombo! Som någon annan skrivit de randiga ärmarna är verkligen pricken över i och lyfter hela alltet. Ha det gott! Kram/Johanna

  SvaraRadera
 7. Verkligen läcker färgkombo!!! Söt modell!!

  SvaraRadera
 8. Jätte snygg, gillar att du gör ärmarna i ett annat tyg =)

  SvaraRadera
 9. Super fin tyg kombo, förstår att mottagaren blev nöjd! Funderar själv som bäst på vilket tyg jag ska kombinera pirattyget med när jag ska sy en tröja till sonen...Trist med hålet, det har hänt mig en gång oxå, skulle kanske ha klagat hos försäljaren jag med?!

  SvaraRadera
 10. Jättefin kombination av tyger! Och vad bra att E-slöjd kompenserade dig, de brukar vara bra att ha med att göra.

  SvaraRadera