Sidor

söndag, oktober 04, 2009

Kalasklänning till E.


Idag är det barnkalas som står på programmet. E ska på 5-årskalas till grannflickan och då bara "måste" hon ha en ny klänning. Eftersom jag älskar att sy klänningar (trots att E redan har MASSOR), så tog jag ju självklart chansen nu när det var kalas :). Denna gången hade jag bestämt mig för att prova en ny modell, som jag varit jättesugen på att prova en längre tid nu. Grundmodellen togs från en tröja ur Ottobre. Jag utgick ifrån storlek 104, men minskade måtten i armhåla samt vidd, eftersom jag ofta tycker att de har lite för vida kläder för min smak. Sedan breddade jag framstycket några cm för att skapa en rynkning längst fram. Jag gjorde även en två-i-ett ärm med mudd i den långa ärmen och velour i den korta. Tygvalet föll på två fynd från min Boråsresa och själv tycker jag att den blev så härlig.


Mönster: Tröja från Ottobre 3/2004 med många justeringar.
Tyg: Rosa stjärntyg från Mjuka tyger samt grön och vitrandig mudd från Skroten.


Positivt: Jag är så supernöjd med denna, om man nu får säga så :). Mönstret blev riktigt bra och färgkombinationen toppen. Redan när jag köpte mudden hade jag bestämt att den skulle användas till ett två-i-ett plagg i kombination med rosa. När jag sedan inhandlade stjärntyget från Mjuka tyger så var plagget klart (iallafall i mitt huvud). Kortet ovan är minuterna före kalaset och E är ganska laddad. Man får ju passa på att fota dem innan festligheter, för då slipper man ofta snoriga näsor och ruffsiga hår :).

Negativt: Absolut inget!

14 kommentarer:

 1. Åh den klänningen blev jag alldeles kär i :D
  Superfin!

  SvaraRadera
 2. Man ska alltid ta chansen att sy nya klänningar:) Kalasfin!

  SvaraRadera
 3. Underbar klänning, vilken fin färgkombo!!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin klänning! Och vad E ser nöjd ut i den!

  SvaraRadera
 5. Den blev fin! Gillar kragen/halsöppningen! Visst är det en bra orsak att sy då det ska bli fest, och få göra något lite extra! Har snart fest på kommande för min blivande 2-åring, ser så fram emot att börja sy något tills dess!

  SvaraRadera
 6. Förstår verkligen att du blev nöjd, otroligt fin kombination av tyger!
  Ytterligare en sak som är bra med att fota innan kalas: inga mat- och tårtfläckar på kläderna... Eller det kanske bara är mina barn? ;-)

  SvaraRadera
 7. Jättefin klänning! Superfin tygkombo!

  SvaraRadera
 8. Supersnyggt! Och toppensöt liten tjej!!

  SvaraRadera
 9. Superfin klänning! Klart du ska vara nöjd med den!

  SvaraRadera
 10. Wow, så himla snygg! Söt tjej också :-)!

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig klänning! Fin tyg kombo! Avis...

  SvaraRadera
 12. Så utrolig fin!
  Og så fornøyd hun ser ut:)

  SvaraRadera
 13. Vilken fin tunika!! Underbara färger.

  SvaraRadera